Gemeente Hillegom besluit niet energieneutraal te worden in 2030

Gemeente Hillegom besluit niet energieneutraal te worden in 2030

                                                                      

HILLEGOM – De gemeente Hillegom heeft besloten om niet energieneutraal te worden in het eerder voorgestelde jaar 2030. De gemeenteraad  was van plan om in 2030 volledig energieneutraal te zijn. Twee maanden geleden hebben ze deze ambitie bijgesteld en verschoven naar 2050.

Dick van Egmond is fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente van Hillegom. Aan enthousiasme geen gebrek. Van Egmond staat niet achter de keuze om pas in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Deze keuze heeft volgens hem gebrek aan ambitie. Zelf kijkt hij liever naar wat wel mogelijk is, in plaats van wat er niet mogelijk is.

Volgens van Egmond zijn er nog genoeg daken in Hillegom die stroom op kunnen wekken door middel van zonnepanelen. Het enthousiast maken van inwoners in Hillegom voor zonnepanelen is volgens hem niet nodig. “Het gebruik van fossiele energie gaat achteruit, en zelf energie opwekken levert de inwoners ook iets op.” Aldus Dick van Egmond.

Als het gaat om het financieren van zonnepanelen in Hillegom zijn er verschillende opties. Er kan gekozen worden om het geheel zelf aan te schaffen. Ook is er een optie om te lenen of zelfs een subsidie aan te vragen voor de aanleg van zonnepanelen. Aan mogelijkheden geen gebrek.

Over de auteur

Zulkaida Isaqzai

Leuk dat je een kijkje neemt op een van mijn artikelen. Mijn naam is Zulkaida Isaqzai en ik ben 18 jaar oud. Ik houd superveel van schrijven en lezen en van persoonlijke verhalen van mensen. Door mijn passie hiervoor, ben ik journalistiek gaan studeren. One day the girl with the books, becomes the woman writing them...

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.