Knuffelmarokkaan doet toch iets meer dan knuffelen.

Knuffelmarokkaan doet toch iets meer dan knuffelen.

TW: Deze column bevat verhalen en informatie over seksueel grensoverschrijdend gedrag, die voor sommige lezers als schokkend kunnen worden ervaren.

Ali Bouali
Ali, Ali, Ali…. Vroeger zei ik altijd tegen mijn ouders dat ik in team Ali B wilde, maar wat ben ik blij dat ik geen zangtalent heb. Want bij The Voice wordt er blijkbaar ook op andere knoppen gedrukt. Voordat ik verder ga over The Voice, wil ik het eerst even hebben over Ali B zijn carrière.
Een rapper, cabaretier, coach van The Voice, mede-eigenaar van artiestenbureau SPEC en heeft zelfs een eigen zelfhulpboek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik groot fan was, ik ging heel goed op zijn nummer ‘Vlinders’ en zijn album ‘Een klein beetje geluk’. Ook waardeerde ik heel erg wanneer Ali zijn sentimentele kant op tv liet zien. Neem als voorbeeld zijn optreden bij de Wereld Draait Door, toen hij tijdens het zingen van zijn nieuwe nummer over zijn kinderen emotioneel werd of toen hij tijdens het Gouden Televizier Gala een nummer opdroeg ter nagedachtenis van Mies Bouwman.

Laten we de rapper voordat hij helemaal gecanceld wordt, want toegegeven heeft hij het nog niet, een nieuwe naam geven. Ali B wordt vanaf nu Ali Nee. Het klinkt hetzelfde en misschien leert hij meteen het woord ‘nee’ een keer.

Eerdere geruchten
Wanneer de geruchten begonnen over de BOOS aflevering ‘THIS IS THE VOICE’ hoopte ik eigenlijk dat Ali er niks mee te maken zou hebben. Hij wordt wel, sinds de spontane omarming met toenmalig koningin Beatrix in 2005, door heel Nederland de knuffelmarokkaan genoemd. Dus een stapje verder dan knuffelen is eigenlijk ook zo gemaakt.

Al eerder waren er geruchten vanuit het YouTube-programma RoddelPraat dat Ali B zich niet zo netjes zou hebben gedragen. In de aflevering van 29 december 2021 vertelden Jan Roos en Dennis Schouten over Ali als vermeende vreemdganger. Hij bleek (consensueel) seks te hebben gehad met een 19-jarige. Ook al was dit consensueel, het was toch duidelijk dat Ali vreemd was gegaan. En dus niet vies was van seks buiten de deur.

THIS IS THE VOICE
Ik zat met verbazing en walging de aflevering van BOOS te kijken, maar vooral de reactie van Ali achteraf vond ik erg zwak. Twee aangiftes zijn er nu gemaakt tegen hem, één van verkrachting en één van het dwingen tot seksuele handelingen. En de rapper blijft maar ontkennen. Als de aantijgingen waar blijken te zijn, heeft Ali misbruik gemaakt van deze vrouwen door middel van zijn macht en aanzien. En daar walg ik van. Mijn hart brak op het moment dat de vrouw, die aangifte heeft gedaan tegen verkrachting, het geen verkrachting durfde te noemen door de consequenties die eventueel zouden kunnen volgen. Mijn respect en dank gaat toch ook uit naar de makers van de aflevering ‘THIS IS THE VOICE’ en de vrouwen die hier durfden te spreken.

Ali Bye.

Over de auteur

Anouk von Scheven

Anouk, 18 jaar, woont in de mooie havenstad IJmuiden. Met haar hart op de tong en iets te harde schaterlach probeert ze haar weg te vinden in de journalistieke wereld. "Ik hou eigenlijk niet zo van werken, maar als het me leuk lijkt moet het wel lukken"

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *