COLUMN: Roger Schmidt, de moppersmurf van de Eredivisie

COLUMN: Roger Schmidt, de moppersmurf van de Eredivisie

Roger Schmidt, de Duitse coach van voetbalclub PSV Eindhoven, stopt na dit seizoen bij PSV. Hij trok Duitse “top” spelers aan, maar zo “top” waren ze niet. In ieder geval niet goed genoeg om veel prijzen te pakken. Is Roger Schmidt de slechtste coach die PSV ooit heeft gehad?

Roger Schmidt, oftewel de moppersmurf van de Eredivisie, heeft altijd wel iets te zeuren. Is het niet op de KNVB dan is het wel op scheidsrechter Bas Nijhuis. Volgens Roger Schmidt was Nijhuis partijdig. Nou ja, als er een scheidsrechter niet partijdig fluit is het Bas Nijhuis wel. Volgens Schmidt zou Nijhuis expres tegen zijn ploeg gefloten hebben bij de wedstrijd tegen Vitesse in seizoen 20/21. Tijdens een interview met de NOS zei Schmidt: “Ik hoef nooit meer met hem te praten, nooit meer in mijn leven.” Dat was natuurlijk weer een zeer overdreven reactie van de Duitse coach.

Bij de wedstrijd PSV-Ajax van dit seizoen, was er een nogal discutabel moment. Ajaxspeler Daley Blind liet de bal van zijn voet glippen aan de zijkant van het veld, vervolgens houdt hij de bal nog net binnen, tenminste zo ziet de arbitrage dat. Uit die discutabele situatie ontstaat een goal, wordt het 1-2 voor Ajax en wint de Amsterdamse club de wedstrijd door dat ene moment. In de emotie van het spel zei de PSV-coach: “Give the cup to Ajax today”.

Die uitspraak is te begrijpen, maar het is wel een tikkeltje overdreven. De competitie is natuurlijk nog lang niet afgelopen, dus heeft PSV genoeg tijd om de klus te klaren en die twee misgelopen punten snel weer terug te pakken. Ajax is alleen op dit moment te goed om die voorsprong te verspillen.

Maar één prijs in twee jaar tijd bij een topclub als PSV is wel erg matig, en hij heeft zelfs nog zo’n goede selectie tot zijn beschikking. Met spelers als: Mario Götze, Cody Gakpo en Noni Madueke is één prijsje wel een magere opbrengst. En voor dat ene prijsje hebben ze ook niet zoveel hoeven doen. Ze verloren het kampioenschap en de beker van Ajax, maar omdat ze tweede werden in de competitie mochten ze toch meedoen in de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal. Die wonnen ze wel overtuigend met 4-0 van Ajax.

Maar alsnog, Roger Schmidt is geen succestrainer geweest voor de club uit Eindhoven.

Over de auteur

Matthijs Bos

Als ambitie heb ik om de sportjournalistiek in te gaan, als echte sportliefhebber kan ik goed verschillende wedstrijden analyseren. Als klein jongetje was ik al heel erg bezig met het stellen van vragen en onderzoeken, twee goede eigenschappen voor een kritische journalist.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *