YoungCapital in actie voor Oekraïne

YoungCapital in actie voor Oekraïne

Vrachtwagen, aangekomen bij de grens van Oekraïne

HOOFDDORP – De situatie in Oekraïne is onrust makend . De Oekraïense bevolking kan heel goed hulp gebruiken op dit moment, en die hulp komt er vanuit de hele wereld. Zo dus ook van uit Nederland. Verschillende organisaties zijn gestart met het inzamelen van spullen en levensmiddelen om de vluchtende bevolking te ondersteunen. Zo ook het uitzendbureau YoungCapital.

Sara van den Berg, senior accountmanager bij YoungCapital Nederland, vertelt dat haar zwager werkzaam is in de bloemenhandel in Aalsmeer. Hij handelt veel met Polen en buurland Oekraïne, doordat hij al jaren met die landen handelt, kent hij de Poolse en Oekraïense chauffeurs alsof het zijn broers zijn. Alleen door de bombardementen van de Russen in de stad Charkov, is de Oekraïense chauffeur al zijn bezittingen kwijt, ook waren er nog 2 chauffeurs in Nederland, die chauffeurs konden hun land niet meer in, want dat was helemaal omsingeld door het Russische leger. Sara’s zwager is toen gaan overleggen met de Oekraïnse chauffeurs hoe ze weer terug hun land in konden komen. Dat is toen bij Sara terecht gekomen, en die is met het idee gekomen om een inzamelingsactie te starten om levensmiddelen bij de grens van Oekraïne te krijgen. Die inzamelingsactie is toen opgepakt door de CEO van YoungCapital en is serieus aangepakt om er echt werk van te maken. Op het hoofdkantoor in Hoofddorp worden nu alle ingezamelde spullen bewaart, waar er recent een volle vrachtwagen richting Oekraïne is gereden, staat de volgende lading al klaar om zo snel mogelijk de deur uit te gaan  ‘we zijn nu bezig om van alle YoungCapital vestigingen een inzamelpunt te maken, zodat er door het hele land ingezameld kan worden.’ Vertelt Sara.

Inmiddels zijn er door het land vele inzamelacties gestart, zo is het Giro555 nummer weer ingeschakeld om geld te doneren aan Oekraïne. De teller stond bij de grote onthulling op maar liefst ruim 106 miljoen euro, dat bedrag is inmiddels opgelopen tot ruim 137 miljoen euro.

Er werd gesproken met verschillende mensen die geld gedoneerd hebben aan Giro555, allemaal vertelden ze dat ze het geld zelf niet nodig hadden. ‘Waarom zou ik het geld in mijn eigen zak houden als ik het zelf toch niet ga uitgeven, er zijn op dit moment veel mensen die het beter kunnen gebruiken dan ik.’

Wat er met het geld gaat gebeuren weet niemand. ‘Zolang de oorlog gaande is, en ik denk dat wij zo ons steentje kunnen bijdragen, blijf ik door gaan met het inzamelen van spullen.’

Ook worden er op andere manieren hulp geboden door de Nederlandse bevolking, zo rijden vele mensen met de familie auto richting de grens van Oekraïne om daar vluchtelingen op te vangen en richting Nederland te rijden. Ook worden veel mensen richting de Poolse grens gebracht.

Sara wilt zelf ook nog een oproep doen. ‘Ben of ken jij iemand die een vrachtwagen/bestelbus heeft, en die ons zou willen helpen, neem contact met mij op en we gaan wat regelen.’

Over de auteur

Matthijs Bos

Als ambitie heb ik om de sportjournalistiek in te gaan, als echte sportliefhebber kan ik goed verschillende wedstrijden analyseren. Als klein jongetje was ik al heel erg bezig met het stellen van vragen en onderzoeken, twee goede eigenschappen voor een kritische journalist.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.