Personeelstekort is de vieze nasmaak van corona voor het Linnaeushof

Personeelstekort is de vieze nasmaak van corona voor het Linnaeushof

BENNEBROEK- Nu alles na een lange tijd van corona weer open mag heeft de horeca, cultuur en evenementen sector te maken met een ander groot probleem, namelijk personeelstekort. Doordat deze sectoren geruime tijd niet open mochten of niet op volle capaciteit konden werken, zijn veel personeelsleden vertrokken. Mede daardoor kampt volgens het CBS 48 procent van alle horeca, cultuur en evenementen bedrijven met personeelstekort. Nu deze bedrijven weer op volle capaciteit mogen werken is er dus veel personeel nodig. Europaas grootste speeltuin Linnaeushof proeft de nasmaak van corona ook nog. De speeltuin die vanaf afgelopen woensdag 30 maart haar deuren weer opende mag in 2022 weer op volle capaciteit werken, maar zit nog wel in spanning of ze de rooster rond krijgen zodat ze straks weer duizenden spelende kinderen kunnen ontvangen.

‘In de coronaperiode ’s heeft het Linnaeushof op 1/3 capaciteit moeten werken en waren de binnen attracties gesloten , daardoor was er veel minder personeel nodig’, vertelt directeur van het Linnaeushof Cok Milatz. Linnaeushof is een kinderspeeltuin die alleen open is van eind maart tot en met begin oktober. Daarom heeft het personeel van Linnaeushof geen werk in de wintermaanden en keert het personeel meestal in maart weer terug voor een nieuw seizoen Linnaeushof . ‘Normaal gesproken komt altijd zo ongeveer 2/3 van  het personeel weer terug, maar omdat er vorig jaar natuurlijk minder personeel nodig was komt nu maar 2/3 van minder personeel terug’, duidt Cok Milatz. Doordat er dus vorig jaar minder personeel nodig was, komt er dus dit jaar ook minder personeel terug bij het Linnaeushof. Dankzij de overspanne arbeidsmarkt in Nederland is personeel  niet gemakkelijk te vinden. Toch is het Linnaeushof druk aan het werven op de arbeidsmarkt, want met alleen het huidige personeel wordt het hoogseizoen een behoorlijke uitdaging vertelt directeur Cok Milatz. ‘De drukte die wij de komende tijd zullen verwachten zal voornamelijk in de weekenden en in de meivakantie gaan plaats vinden. Ik denk dat we het voor die periode wel gaan redden met het huidige personeel, maar richting het hoogseizoen zouden er zeker mensen bij moeten komen.’

Op dit moment doet het Linnaeushof er alles aan om meer personeel bij elkaar te krijgen. Zo plaats Linnaeushof regelmatig oproepen op hun Instagram, Facebook en  Tiktok dat ze opzoek zijn naar personeel, maar toch is het personeelstekort nog niet opgelost. ‘Natuurlijk is het lastig om in tijden van zo’n krappe arbeidsmarkt veel personeel bij elkaar te krijgen, maar ik denk dat werken bij Linnaeushof wel iets unieks kan brengen ten opzichte van anderen werkgelegenheden in de Bollenstreek’, vertelt Cok Milatz. ‘Zo heb je bij Linnaeushof een afwisselende baan en krijg je gratis toegang tot allerlei parken in Frankrijk en Spanje.’ Voor mensen die graag in de Horeca willen werken is Linnaeushof ook geschikt volgens Milatz. Zo sluit het park altijd om 17:00 en heb je bij Linnaeushof dus geen onregelmatige werktijden. Ook biedt het Linnaeushof volgens Milatz financieel hetzelfde als anderen werkgelegenheden in de Bollenstreek.

Niet alleen de directeur maar ook  het huidige personeel van Linnaeushof, roept mensen op om bij Linnaeushof te gaan werken. één van hen is de negentien jarige Rins die al vier jaar werkzaam is bij Linnaeushof ‘Ik vind mijn werk bij Linnaeushof zo leuk, omdat je hier veel mag leren en veel mag doen’ vertelt Rins. Rins heeft inmiddels een leidinggevende functie binnen de kassa van Linnaeushof en roept mensen op zich aan te sluiten bij het team van Linnaeushof. ‘Als het wat rustiger is in het park is er ook altijd ruimte voor een gezellig praatje met je collega’s, ook dat vind ik super leuk.’ Anderen werknemers van Linnaeushof gaven ook nog aan dat ze het heel erg leuk vinden om te werken bij een bedrijf waar ze veel leuke herinneringen van vroeger aan hebben. Volgens hen maakt dat alles bij elkaar het zo leuk om bij Linnaeushof te werken.

Over de auteur

Jorn de Haas

Jorn de Haas is student op de hogeschool Utrecht. Al vanaf zijn 7de jaar wil Jorn journalist worden. In het begin was Jorn voornamelijk geïnteresseerd in de sportkant van de journalistiek, op latere leeftijd ontstond zijn interesse voor de politiek. Hij is de opleiding ingegaan met de gedachte: 'Als je in een doel gelooft zal je dat doel ook bereiken'.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.