Jeugdsociëteit boven Garage Dubelaar is een plek voor positiviteit

Jeugdsociëteit boven Garage Dubelaar is een plek voor positiviteit

Frank Dubelaar achter de bar die boven zijn garage staat.

VELSEN – NOORD – Velsen-Noord krijgt er een jeugdsociëteit bij. Boven de garage Dubelaar, stelt eigenaar Frank Dubelaar zijn locatie ter beschikking voor de jongeren. Vanaf 20 mei kunnen de jongeren verschillende activiteiten beleven in het pand.

Doelen

De jeugdsociëteit moet voor iedereen een veilig plek zijn. ‘Dat is heel belangrijk voor mij, de kinderen en de gasten. Dat uit ik ook, met hoe het er hier uitziet en hoe het is aangekleed. Ik wil dat iedereen zich gemakkelijk voelt. Het moment dat hier muziek wordt gedraaid met een base, wil ik dat mensen zich zo gemakkelijk voelen dat ze meteen gaan dansen.’, vertelt Frank Dubelaar. Als iemand de locatie huurt voor feesten of partijen wil Dubelaar altijd de gastenlijst zien, zo kan hij kijken wie er op het feest afkomen en of hij de veiligheid kan waarborgen. ‘Als ik de lijst niet mag zien en iemand zegt: dan geef ik mijn feest hier niet. Is het probleem al opgelost, want dan weet ik sowieso dat er geen gevaarlijke mensen komen’. Naast het bekijken van de gastenlijst werkt Dubelaar met een beveiliger.

Ook positiviteit staat hoog in het vaandel, zo wordt er niet over corona, politiek of negativiteit gesproken. Hierdoor kunnen er ook geen onenigheden ontstaan, volgens Dubelaar. ‘De jeugd is er hartstikke aan toe om even iets anders binnen te krijgen dan het nieuws, of wat ze aan de keukentafel horen.’ Als er dan toch onenigheden ontstaan probeert hij altijd in oplossingen te denken. ‘Ik denk altijd in oplossingen en nooit in problemen, niet alleen hier bij de kinderen maar ook beneden in de garage.’

Samenwerken

Frank Dubelaar doet het niet alleen, ‘ We hebben een grote groep vrijwilligers. Je doet niks zelf, je bent echt afhankelijk van elkaar. Zo komen we met z’n alle op nieuwe ideeën’, Dubelaar ziet het net als koken, ‘Je gooit allemaal iets in de pan, dan op een gegeven moment wordt het iets en dan is het nog lekker ook.’ De school die verderop in de wijk zit maakt ook gebruik van het pand. Verder zijn de activiteiten die georganiseerd worden uitsluitend voor kinderen onder de achttien jaar.

Muziek

Als iemand bijvoorbeeld wat leuks gemaakt heeft in de vorm van een rap, is dat toch hartstikke mooi. Muziek maakt voor mij een verbinding, ik vind dat heel belangrijk!

Het doel is dan ook om een veilige, positieve maar vooral gezellige plek te creëren voor de jeugd.

‘Het is toevallig dat is z’n grote ruimte heb hierboven’, zegt Dubelaar, maar hij laat niks aan het toeval over, aangezien van elke ruimte gebruik wordt gemaakt. Naast een eigen garage en nu de jeugdsociëteit, is Frank Dubelaar ook eigenaar van de pagode 54, een muziekcentrum waarbij er verschillende studio’s gehuurd kunnen worden. Een tijdje terug is monteur van het bedrijf, Ronald van der Sluis, mede-eigenaar geworden van Garage Dubelaar. Hierdoor kan Dubelaar zich meer richten op de muziek. Dubelaar wijst naar het grote podium die achter in de zaal staat, ‘Hier spelen we vaak met de band en dat daar achter is mijn fabriek’, vertelt hij terwijl hij naar het drumstel toe loopt.

Redacteur Fleur Nuijten is verder in gesprek gegaan met Frank Dubelaar over het belang voor de jongeren. Kijk hier de video!

Over de auteur

Floortje Hoogkamer

Floortje Hoogkamer, beginnende journalist en een spring-in-'t-veld. Vanaf jongs af aan is ze al nieuwsgierig naar wat de wereld haar te bieden heeft. Ze hoopt dat haar verhalen mensen aan het denken gaan zetten. "Het maakt niet uit welke gebeurtenis je beleeft, alleen hoe je er op reageert!"

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *