Actiedag Ichthuskerk terug van weggeweest

Actiedag Ichthuskerk terug van weggeweest

Ichthuskerk in Katwijk aan Zee

KATWIJK- De ichthus gemeente organiseert zaterdag 27 mei een actiedag bij de Ichthuskerk te Katwijk. Tijdens deze actiedag is er veel te doen voor zowel jong als oud. De actiedag wordt gebruikt om geld in te zamelen voor een goed doel en voor de Ichthuskerk. Dit jaar gaat de opbrengst naar stichting Asareel. Een stichting die zicht richt op jongeren die in psychische problemen zijn geraakt maar niet terecht kunnen bij de daarvoor bedoelde instanties. Meneer Jaco de Vreugd, ouderling bij de Ichthus gemeente vertelt in een interview meer over de actiedag, de activiteiten en de stichting Asareel.

 

Wat is de reden dat deze actiedag wordt georganiseerd?

Deze actiedag organiseren wij een keer in de twee jaar. Al een hele lange tijd, ik durf niet te zeggen wanneer we Hiermee zijn gestart. Elke actiedag halen we geld op voor een goed doel, en het restant gaat naar de kerk.

Hoe verschilt deze actiedag met de vorige edities?

We maken gebruik van een blauwdruk, dus elke actiedag is zo ongeveer hetzelfde. Traditioneel maakt iedere actiedag van de verschillende kerk wijken in Katwijk gebruik van deze blauwdruk. Zo staat er altijd een rad met lootjes, een bloemenkraam, gebak en ga zo maar door. Ook is er ruimte voor gesprek, voor de mensen die hun hart willen luchten.

Een deel van de inkomsten gaat naar stichting Asareel, wat doet deze stichting precies?

Asareel richt zich op jongeren die tussen wal en schip zijn geraakt of dreigen te raken. Dat kan vele oorzaken hebben. Ze moeten wachten op wachtlijsten, hebben depressieve gedachtes, ze raken in isolement. Asareel houdt deze jongeren in de gaten en zorgen dat het niet verkeerd gaat. Het zit ook in de naam. Asareel betekent ‘God houdt vast’.

Waarom is er voor deze stichting gekozen?

We kijken iedere actiedag naar welke doelen we al eerder al hebben gehad, we kijken naar welke doelen er door andere wijken en organisaties zijn gesteund. Het liefst helpen we iedere actiedag een ander doel. We zijn bij asareel terecht gekomen doordat iemand die zich hier heel erg mee betrokken voelt hiermee kwam. Dit persoon kennen wij van de kerk en van de buurt en wij zijn door hen overgehaald.

Waar gaat het andere deel van de opbrengst heen?

Het andere deel van de opbrengst gaat naar de Ichtuskerk.

Wat wordt er precies met dat geld gedaan?

Het verschilt per keer, de ene keer is het een nieuwe beamer of nieuwe psalmen boekjes voor de kerkgangers. Deze keer willen we er nieuwe camera’s mee kopen. De camera’s die de kerk nu gebruikt zijn verouderd en wel toe aan een upgrade.

De actiedag gaat op zaterdag 28 mei om 09:00 uur van start en duurt tot 15:00 uur. Iedereen is welkom om even een bakje koffie te komen drinken met een gebakje erbij.

Over de auteur

Arend-Jan Onderwater

Arend-Jan is vooral geïnteresseerd in politiek en actualiteiten. Hij kijkt met een Kritische blik naar de wereld en hoopt ooit politiek verslaggever te worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *