Familie hockeytoernooi zorgt voor een hoop gezelligheid

Familie hockeytoernooi zorgt voor een hoop gezelligheid

Uitzicht op het hockeyveld van HCC

KATWIJK- Al jaren organiseert Hockey Club Catwyck elke Hemelvaartsdag (met een tussenstop door corona) een familie hockeytoernooi op sportpark De Krom. samengestelde teams bestaande uit vrienden en familie hockeyen de hele dag in de hoop de winst te behalen en een gezellige dag te beleven.

Populair
Dat het toernooi zo populair is blijkt uit de snelheid waarop de inschrijflijst vol was. Op 14 maart meldde de club dat men zich niet meer kon inschrijven, op 19 maart stond er nog een inschrijfochtend op de planning, die was dus al niet meer nodig.
Op dat inschrijfformulier moesten leeftijden worden aangegeven en welk hockeyniveau elke deelnemer van het team bezit. Met deze informatie zijn de in totaal maar liefst 50 teams verdeeld over verschillende poules. Margreet van der Bent doet met haar familie ook mee aan het hockeytoernooi en begrijpt wel waarom de inschrijvingen zo storm zijn gelopen. ‘Je hebt de mogelijkheid om een hele dag samen met je familie of vrienden als team te sporten, dat doe je niet zo vaak en is bovendien gewoon onwijs gezellig’. Met 50 teams is het behoorlijk druk op de hockeyclub, gelukkig is er ruimte genoeg voor alle teams om een picknick-kleedje uit te leggen. ‘Wij hebben een bolderkar meegenomen vol met drinken en eten, tussen de wedstrijden door hebben we de bolderkar leeg kunnen eten en lekker kunnen zonnen in het gras’, aldus Margreet.

Voor jong en oud
Het team waar Margreet deel van uitmaakt bestaat uit twee gezinnen inclusief aanhang, kinderen en kleinkinderen, in totaal 12 man. De potjes worden zes tegen zes gespeeld, het is dus een best groot team maar dat vormt geen probleem volgens haar. ‘We hebben een groot team omdat we nu eenmaal een grote familie zijn, op deze manier zijn er gelukkig genoeg mensen om mijn schoonzus die niet meedoet te vergezellen en te passen op alle kleine kinderen die we meehebben. Ook moet je er natuurlijk rekening mee houden dat wij veel mensen in ons team hebben die het niet gewend zijn om 20 minuten lang te rennen’, zegt ze lachend. Het leukste vindt ze om te zien hoe leuk de kinderen het familietoernooi vinden. ‘Mijn nichtjes zijn 4 en 6 en zijn allebei gek op hockey, ook zitten we in een poule met veel jonge kinderen. Het is zo leuk om te zien hoe fanatiek zij op kunnen gaan in zo’n spel en hoe ze lachend over het veld huppelen. De volwassenen doen soms net zo hard mee met het gehuppel. Échte hockey is het natuurlijk niet te noemen, maar het lijkt er wel op’.

Clubgevoel
Eva (14) is de dochter van Margreet van der Bent en hockeyt ook mee in het familieteam vandaag. Zij is nu al bijna twee jaar lid van Hockey Club Catwyck en doordat het toernooi in corona niet georganiseerd kon worden is dit voor haar ook de eerste keer. ‘Ik had van teamgenoten die langer op de hockey zitten al gehoord over hoe leuk het familie hockeytoernooi is, ze hadden zeker gelijk over hoe leuk het is’, aldus Eva. Ze vertelt dat het gevoel dat er altijd heerst op de club ook zeker naar voren komt tijdens dit toernooi. ‘Het is vandaag gezellig, maar het is eigenlijk altijd heel gezellig hier. Het enige verschil tussen een normale dag op de club en vandaag is dat het nu veel drukker is en dat het hockeyniveau veel lager is. Ik ben blij dat iedereen vandaag de kans heeft om voelen wat voor leuke club het is’.

Sfeer
De sfeer zit er goed in bij de teams. Vrijwel alle teams hebben speciale outfits uit de kast getrokken voor het toernooi. De ene heeft een shirt met een familiefoto, de andere heeft een team waarin iedereen neon draagt en weer een ander team draagt allemaal hoge regenboogsokken. Zo zit iedereen op tuinstoelen of op de grond te wachten ze weer mogen spelen onder het genot van Hollandse meezingers. ‘Er heerst hier een superleuke sfeer, iedereen is vrolijk en er wordt volop gelachen en gesocialiseerd’, vertelt Van der Bent. Er kan ook eten gehaald worden bij de kantine, zo is er frituur, maar ook een gewone boterham met kaas. De bardiensten worden gedraaid door deelnemers van het toernooi, van ieder team moet verplicht één deelnemer een ronde bardienst draaien.

Voor herhaling vatbaar
Margreet van der Bent en haar team willen de volgende keer graag weer meedoen. ‘Het is een fantastische dag waar we veel mooie herinneringen aan zullen overhouden, iedereen van ons team heeft het naar zijn zin gehad. De organisatie heeft alles ook onwijs goed geregeld dus ook echt een pluim voor hen. We hebben wel geleerd dat een volwaardig hockeyteam zijn, er niet in zit voor onze familie, we verliezen elk potje. Dat mag de pret niet drukken hoor! Volgend jaar zullen we van te voren even een paar keer trainen met z’n allen. Nu gaan we als afsluiter van de dag gezellig samen barbecueën’. Of het toernooi volgend jaar ook weer georganiseerd zal worden is nog niet bekend gemaakt.

Over de auteur

Anna van der Bent

Anna (Katwijk, 2003) studeert journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Ze luistert graag naar muziek en heeft een passie voor films. Die passie voor films samen met de tv-programma's die ze keek in haar jeugd hebben haar geïnspireerd om journalist te worden. Ze schrijft voor het lokale platform De Mug, hier publiceert zij nieuwsartikelen en audiofragmenten over nieuws uit de regio Haarlem.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.