Broekpolder verkoopt ‘Ik ben gister de hele middag bezig geweest dozen te slepen.’

Broekpolder verkoopt ‘Ik ben gister de hele middag bezig geweest dozen te slepen.’

Kinderen stallen hun kraampjes uit.

HEEMSKERK – Op eerste pinksterdag komt de Broekpolder buurt bijeen op de eerste editie van de rommelmarktBuurtbewoners zijn zelf met het initiatief gekomen, zodat ze de buurt middels een evenement samen kunnen brengen.

‘Broekpolder verkoopt!’ is een initiatief van de Heemskerkse buurt Broekpolder, met als doel de wijk in een goed daglicht te zetten. Michel Smit, Kim de Winter en een aantal andere buurtbewoners kwamen met een idee, door een klein en knusse rommelmarkt te organiseren. Het plan is ontstaan, omdat de buurtbewoners de buurt wil samenbrengen. Het is de eerste keer dat de buurt zelf een rommelmarkt organiseert. Uiteindelijk is het een groot succes geworden, honderd kleedjes staan vol met spullen gestald op het park De Vlaskamp.

Aad Schoorl, de wethouder van Heemskerk, opent het evenement op eerste pinksterdag. 10 uur ’s ochtends worden de bezoekers hartelijk welkom geheten. Alle bezoekers van dit evenement tellen af van vijf tot nul en wordt het touw doorgeknipt. Na luid gejuich kan de rommelmarkt echt beginnen.

De meeste bezoekers zijn van dit evenement zijn families met jonge kinderen. Zij kunnen zich vermaken door het luchtkasteel en al het speelgoed, dat verkocht wordt. 22% van alle inwoners in Broekpolder is jonger dan 15 jaar, dat blijkt uit de cijfers van allecijfers.nl. Michel Smit zegt: ‘Dit heeft zeker een invloed gehad op onze rommelmarkt’. Rommelmarkten doen Mitchel zich aan zijn kindertijd denken. ‘Het idee komt uit vroeger, daar werd veel georganiseerd. Denk aan kindermarkten. We hebben vroeger als kind allemaal op de rommelmarkt gestaan. Nu we zelf kinderen hebben, willen we dit voor onze eigen kinderen en de buurt organiseren’, zegt Michel. ‘We hebben honderd kleedjes vol. We zijn gigantisch trots, dat wij zoveel kleedjes hebben kunnen verkopen en dat er ook zoveel kinderen zitten’.

Maatschappelijke doelen

Op de rommelmarkt staan ook twee kraampjes voor goede doelen. ‘In de wijk wonen heel veel mensen, waaronder ook mensen met een beperking’, zegt Michel Smit. Stichting Hartenkamp verkoopt vandaag handgemaakte keramiek artikelen. ‘Die mensen horen hier ook thuis, verder zit Tessa hier voor de stichting 22Q11, fantastisch initiatief, gaan ze lootjes verkopen voor deze stichting. Verbinding, we zijn hier met z’n allen in de wijk.’

Michel Smit vindt dat er weinig evenementen worden georganiseerd in de Broekpolder. ‘Er wordt niet zoveel georganiseerd hier in de Broekpolder. Ik hoop dat wij een trendsetter zijn voor meerdere bewoners van deze wijk’, aldus mit.

‘Voorheen heeft de Broekpolder meerdere evenementen gehad, denk aan het grote muziekevenement. Ook in Heemskerk zijn de evenementen door de coronamaatregelen teruggelopen. Inmiddels worden ze gelukkig weer opgezet en daar is dit de eerste van. Ik hoop dat we weer meer evenementen in Heemskerk krijgen’, zegt Aad Schoorl. ‘Maar als je ziet wat voor initiatieven hier liggen, dan kunnen we wel constateren dat zeier in de Broekpolder druk er aan gaan werken om het heel gezellig te maken.

Uiteindelijk is het een groot succes geworden, honderd kleedjes staan vol met spullen gestald op het park De Vlaskamp.

In de onderstaande video is een reportage te zien van Shannon Knaap, die wethouder Aad Schoorl, de organisatie van het evenement en een aantal kinderen interviewt. Ze neemt de kijker mee naar de rommelmarkt.

Over de auteur

Shannon Knaap

Shannon Knaap, Haar droom is om in Azië correspondent te worden en dan specifiek Zuid-Korea. Deze fascinatie is ontstaan door de televisie drama's die ze daar maken. Ook is Shannon druk bezig met Koreaans leren. Eerder is ze afgestudeerd aan de theateropleiding, maar heeft meer nieuwsgierigheid ontwikkelt om achter dingen te komen. Voor informatie over theater, Azië en creatieve dingen moet je bij haar wezen. "안녕하세요" - Shannon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *