De grote glimlach route loopt gesmeerd

De grote glimlach route loopt gesmeerd

ZANDVOORT | Een grote glimlach, dat is wat de vijf oprichters de mensen vandaag proberen te geven. En dan draait het tijdens het lopen van de route vooral om het ontmoeten en mensen bij elkaar brengen die het soms even moeilijk hebben, zich eenzaam voelen of gewoon zin hebben in een gezellige dag.

Zorgbalans, De Blauwe Tram, Oppeppers, Pluspunt en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zorgen met zijn vijven voor een onvergetelijke dag. Met een stempelkaart in de hand en paraplu uit kun je de grote glimlach route bewandelen. Waarbij je op één van de vier locaties aankomt krijg je een stempel, een hapje, een drankje en een activiteit of showtje te beschouwen.

Zo bevalt het fietsen door de bollenstreken, het Italiaanse karaoke, de biljarttafel en het schilderen de mensen maar al te goed. Voor de mensen iets slechter ter been, of die niet genieten van een wandeling door de regen, heeft Kennemerhart een busje geregeld die mensen heen en weer brengt tussen de locaties.

Deze bus zorgt er ook voor dat men uiteindelijk met zijn allen op het slotfeest aanwezig is in de Blauwe Tram, dat door het weer maar naar de grote zaal binnen is verhuist. Dit feest zal geopend worden door de Burgemeester van Zandvoort David Moolenburg en singer-songwriters Paul en Helen die speciaal voor deze dag een nummer hebben geschreven.

| Ja zo reilt het en zo zeilt het in Zandvoort. En met elkaar is het idee. We gaan het allemaal samen, in Zandvoort aan zee.

De kosten van deze dag wordt eigenlijk wel volledig gedekt door het corona steunfonds, sponsoren en de enorme hoeveelheid vrijwilligers. Zo zijn zelfs de kaasblokjes gesponsord.

Nathalie Lindeboom, één van de oprichters van de grote glimlach route, is erg blij met al het bekijks. “Het is gewoon erg belangrijk dat we echt een keer stil gaan staan dat het niet tof is om alleen te zijn, het is niet tof om vergeetachtig te worden en misschien is het ook wel helemaal niet tof om ‘ouder’ te worden. Maar laten we vandaag dan omarmen dat dit allemaal normaal is en ondanks alles, er nog wel altijd een glimlach te zien is”

Over de auteur

Anouk von Scheven

Anouk, 18 jaar, woont in de mooie havenstad IJmuiden. Met haar hart op de tong en iets te harde schaterlach probeert ze haar weg te vinden in de journalistieke wereld. "Ik hou eigenlijk niet zo van werken, maar als het me leuk lijkt moet het wel lukken"

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *