Tinca-Tinca weet de ballen juist te raken

Tinca-Tinca weet de ballen juist te raken

IJMUIDEN | Op het IJmuiderstrand is het maar druk. Beachvolleybalteams met bedrukte t-shirts, felgekleurde zweetbandjes of belachelijke mascottes verzamelen zich. Chris van Zeelt, eigenaar van de sport- en boksschool Tinca-Tinca organiseert de eerste editie van het beachvolleybaltoernooi.  Maar als het aan hem ligt, wordt dit zeker niet de laatste.

Waar kwam het idee van het beachvolleybaltoernooi vandaan?
“We wilden eigenlijk gewoon een mooi begin van de zomer met een leuke activiteit voor de leden en kwamen uit op dit fantastische beachvolleybaltoernooitje. Tegelijkertijd is het stiekem ook een stukje promotie voor de sportschool. De volleybalteams bestaan uit leden en niet-leden gemengd en zo werft Tinca-Tinca vandaag hopelijk wat nieuwe mensen”.

Hoe zit het met de sfeer tussen de volleyballers?
“Iedereen is vandaag echt op hun fanatiekst. Bij elke bal die het net over vliegt slaakt het team een gil van opluchting én bij elk punt worden er groepsknuffels gegeven en hard geschreeuwd. Er ontstaat soms ook wel een heerlijke strijd tussen de teams, maar dat wordt na de wedstrijd gewoon lekker uit geknuffeld. Waren ze nou ook maar zo fanatiek tijdens de sportlessen zou je denken hé?’

Is er vandaag nog meer te doen dan alleen volleyballen?
“Naast het volleybal zijn er natuurlijk pauzes waarin mensen drankjes kunnen halen bij de bar of een lekker kibbelingetje kunnen halen bij de gesponsorde kraam. Ik gok dat er daarom ook zoveel  mensen zijn komen opdagen die helemaal niet hoeven te volleyballen. Mensen zitten hier en daar lekker op een handdoekje en de glazen worden goed bijgevuld dus het sfeertje zit er zeker goed in. Het zonnetje schijnt ook heerlijk, dus eigenlijk wel een perfecte dag zo vind je niet?

| Vanavond na de grote finale maken we het natuurlijk nog lekkerder en gooien we de muziek harder en dansen we tot de zon weer opkomt”.

Hoe wordt zo’n dag als vandaag dan betaald?
Dankzij de sponsoren hebben we een leuke dj kunnen regelen die de hele avond voor ons zal draaien. Verder verdienen we eigenlijk alle kosten die we zelf moeten maken wel dubbel zo hard terug door de keiharde drinkers die aanwezig zijn. En de aangeschafte materialen kunnen we zo opnieuw gebruiken voor een lesje. Ik denk dat we volgende keer maar meteen een volleyballesje doen. Want sommige teams zien er maar niet al te best uit.

Over de auteur

Anouk von Scheven

Anouk, 18 jaar, woont in de mooie havenstad IJmuiden. Met haar hart op de tong en iets te harde schaterlach probeert ze haar weg te vinden in de journalistieke wereld. "Ik hou eigenlijk niet zo van werken, maar als het me leuk lijkt moet het wel lukken"

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.