Koreaanse series populair in Heemskerk

Koreaanse series populair in Heemskerk

De populaire Koreaanse serie 'Nevertheless'.

HEEMSKERK – Je hoort het steeds vaker. De Koreaanse golf. Muziek, tv series, films en cultuur uit Zuid-Korea worden steeds populairder in het buitenland. Ook in Nederland zijn er veel fans, waaronder de 63-jarige Suze Makkink. Zij kijkt al een aantal jaar elke dag uren naar Koreaanse series.

Suze Makkink vertelt: ‘Emotie, sensueel en het raakt je. Zo omschrijf ik Koreaanse drama’s. Je ziet veel in vergelijking met jezelf en je eigen leven. Ik kijk vooral veel familie drama’s, waardoor je toch je eigen schoonfamilie terug ziet.

Mijn dochter heeft mij aangestoken in het kijken naar de drama’s. Ze is sinds 2016 fan van Koreaanse bands en series, waardoor ze tegen mij zei: ‘Mam, dat moet je echt een keer kijken’. Zelf ben ik de serie Crash landing on you gaan kijken, die te zien is op Netflix. Sindsdien ben ik verslaafd en volg ik zelfs de vrouwelijke hoofdrol op Google. De drama’s ontspannen mij en het is niet zo hectisch als de Nederlandse, Amerikaanse series en Engelse films. Koreaanse drama’s hebben meestal 16 afleveringen, maar je blijft kijken. De series geven je echt een rust.

Mijn favoriete Koreaanse drama is toch wel de eerste die ik heb gekeken. Crash landing on you is zo romantisch, het spat ervan af. De twee hoofdrolspelers zijn kort geleden in het echt getrouwd en verwachten een kindje. Misschien dat het daarom zo romantisch is. 

De taal zal je niet afschrikken bij het kijken, na een paar afleveringen ben je er helemaal aan gewend en weet kan je soms al voorspellen wat voor woordje ze gaan zeggen. Ik raad het iedereen aan om Koreaanse series te kijken, want het is ontspannend. 

Over de auteur

Shannon Knaap

Shannon Knaap, Haar droom is om in Azië correspondent te worden en dan specifiek Zuid-Korea. Deze fascinatie is ontstaan door de televisie drama's die ze daar maken. Ook is Shannon druk bezig met Koreaans leren. Eerder is ze afgestudeerd aan de theateropleiding, maar heeft meer nieuwsgierigheid ontwikkelt om achter dingen te komen. Voor informatie over theater, Azië en creatieve dingen moet je bij haar wezen. "안녕하세요" - Shannon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *