Haarlemse hulp voor Oekraïense vluchtelingen

Haarlemse hulp voor Oekraïense vluchtelingen

Ingang van de Stookkamer

HAARLEM- De Stookkamer schiet te hulp voor Oekraïners door middel van Nederlandse les. Sinds het begin van de oorlog is de wereld nog steeds in de weer met alles omtrent Oekraïne. Heel Europa, waaronder Nederland, schoot gelijk te hulp om het land te steunen en vluchtelingen op te vangen. In Haarlem is er bijvoorbeeld hulp vanuit de Stookkamer.

Het buurthuis de Stookkamer heeft actie ondernomen om Oekraïners te helpen. Zo wordt er bijvoorbeeld Nederlandse les gegeven onder leiding van Lucien. De Nederlandse les is speciaal bedoeld voor Oekraïners om er zo voor te zorgen dat het makkelijker voor hun is om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving.  En om een veilige omgeving op te bouwen en andere lotgenoten te kunnen ontmoeten.

Daarnaast is er ook een workshop schilderen die wordt gegeven door een Oekraïense vluchteling, die zich hierdoor kan uiten en thuis voelen in een vreemd land. Ze geeft hierin een Oekraïense vorm van schilderen waardoor er veel mensen de Oekraïense cultuur nog steeds kunnen leren kennen.

In het audiobericht hebben we Lucien geïnterviewd en hij vertelt over zijn ervaring met het geven van de Nederlandse les.

Over de auteur

Jesse Zuidema

Jesse Zuidema (1999) is een echte Haarlemmer. Hij studeert Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en wil zich daarin gaan specialiseren om daarmee de Game Industrie wat meer in het publieke oog te krijgen. Als een echte geek is zijn expertise daarin erg breed.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *