Middelbare scholieren krijgen eigen kunstexpositie

Middelbare scholieren krijgen eigen kunstexpositie

Twee kunstwerken van de expositie 'de stem van de burger'.

HAARLEM – De leerlingen van het Coornhert lyceum in Haarlem hebben een serie linosneden gemaakt over hedendaagse problemen geïnspireerd op de gedachtegang van Coornhert. Vanaf 23 september zijn deze kunstwerken te zien in de expositie ‘de stem van de burger’ in Museum Haarlem.

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Dirck Volkertszoon Coornhert geboren is. “Aangezien onze school naar hem is vernoemd leek het ons leuk om de leerlingen iets mee te geven over kunstobjecten die te maken hebben met Coornhert”, aldus tekendocent Harm van Ee. Een groep 4 havoleerlingen zijn aan de slag gegaan met een serie linosneden. Hun inspiratie haalden ze uit persfoto’s van conflicten en problemen uit de recente geschiedenis. Net als Coornhert vroeger hebben ze hun mening over bepaalde gebeurtenissen verwerkt in kunst.

De kunstwerken van deze middelbare scholieren zullen binnenkort worden getoond in Museum Haarlem. Op 13 september was er een voorproefje van de expositie te zien in de wandelgangen van het Coornhert lyceum. Hier hebben leden van de Coornhert Stichting de kunstwerpen al kunnen bekijken. Vanaf 23 september is de expositie voor het grote publiek te zien.

Over de auteur

Minke Broekens

Minke Broekens is student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Sinds jongs af aan is de Haarlemse al geïnteresseerd in de wereld om haar heen. De keuze om journalistiek te studeren kwam dan ook niet uit het niets. Ze heeft een passie voor documentaires en reizen. ‘Met mijn verhalen hoop ik mensen aan het denken te zetten’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *