Schade aan waterleiding in Tempeliersstraat van korte duur

Schade aan waterleiding in Tempeliersstraat van korte duur

Onderhoud aan de Tempeliersstraat.

HAARLEM – In de Tempeliersstraat was er maandag 12 september tijdelijk geen water beschikbaar door schade aan de waterleiding. Na enkele uren was de beschadiging hersteld.

In de drukbezochte straat werden leidingen weggehaald die verouderd zijn of niet meer in gebruik. Tijdens de verwijdering daarvan raakte de kraanmachinist van dienst een kabel die nog in gebruik is, met als gevolg schade aan de waterleiding.

Direct daarna werd een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het probleem op te lossen. De schade was na een paar uur verholpen. Uitvoerder Dura Vermeer heeft daarna ook geen meldingen meer ontvangen.

Het Houtplein, dat pal naast de Tempeliersstraat ligt, wordt momenteel heringericht. Volgens Anouck Gaastra, omgevingsmanager van Dura Vermeer, valt het niet uit te sluiten dat er tijdens die hernieuwing andere leidingen beschadigd raken. ‘Onder het Houtplein liggen gigantisch veel kabels en leidingen. Schade kan dus zeker nog eens ontstaan’, aldus Gaastra.

In onderstaande audioreportage gaat collega Jelle Schmidt in gesprek met Ekoplaza-eigenaar Thomas Siemsen, om te kijken of winkeliers last hebben van de schade aan de waterleiding.

Over de auteur

Juriaan Kok

Juriaan Kok (Haarlem, 2002) is ooit verkozen tot beste radiopresentator van het Mediacollege Amsterdam. Het is daarom niet vreemd dat deze jongeman de studie Journalistiek heeft gekozen. Juriaan is al van jongs af aan geïnteresseerd in sport en hoopt later als sportverslaggever aan de slag te gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *