Winkels in Hoofddorp steeds vaker getroffen door diefstal

Winkels in Hoofddorp steeds vaker getroffen door diefstal

HOOFDDORP – Steeds meer winkels in winkelcentrum Hoofddorp nemen nieuwe initiatieven om diefstal te voorkomen. Steeds vaker word je door een gespierde bewaker verwelkomt in plaats van een gewone verkoopmedewerker. Hoe kan winkeldiefstal nog voorkomen ondanks de strenge bewaking en hoge boetes?

Vrijdag 16 september is de Politie in Hoofddorp gebeld vanwege diefstal in het winkelcentrum. De twee Italiaanse shoplifters zijn betrapt in de Hema door de beveiliger. Vervolgens is er in hun tas items ter waarde van 87 euro gevonden van de lingeriewinkel Hunkemöller.

Wij spraken met Hatice, verkoopmedewerker in de Hunkemöller, over diefstal bij hen in de winkel. “Ik denk niet dat er vaak gestolen wordt bij ons omdat mensen zich bewust zijn van de consequenties. Als er wel wordt gestolen zijn het vaak jongere meiden.” Hoe kan het zijn dat het ondanks alle technologische ontwikkelingen in bewaking en alarmsystemen, mogelijk blijft om zo ‘eenvoudig’ te stelen. “Er zijn veel artikelen zonder alarm. Dit zijn de ‘goedkopere’ onderbroekjes waar wij vanuit het hoofdkantoor de opdracht van krijgen om geen alarmen op te zetten”, voegt Hatice toe.

Sven, franchisenemer van de Hema in Hoofddorp, heeft een andere kijk op winkeldiefstal. “Er wordt vaak gestolen bij ons, zo’n 2 of 3 keer per week betrappen de beveiligers mensen op stelen.” Bij de Hema speelt geslacht of leeftijd geen rol. “Er wordt gestolen door zowel jongeren als ouderen. Vaak bij de cosmetica afdeling maar ook goedkopere producten van 2 euro worden er gestolen.” Afgelopen vrijdag waren dit twee Italiaanse meiden. Sven zegt dit vaker te zien. “Dit zijn groepjes mensen die voor een aantal dagen naar Nederland komen om winkeldiefstal te plegen.”

Mensen die veel om zich heen kijken en met open tassen rondlopen vinden de beveiligers verdacht.  Die worden benaderd en als het blijkt dat er inderdaad sprake is van diefstal wordt bijna altijd de politie ingelicht. Daarna is het de vraag of deze winkels aangifte doen. In dit geval, doen beide winkels aangifte tegen de twee meiden van afgelopen vrijdag.

In onderstaande audioreportage spreekt Eva Fels met Shalissa, verkoopmedewerker bij de Hunkemöller, die tijdens de diefstal in de winkel aan het werk was.

Over de auteur

Parwin Ziyadkhanli

Parwin Ziyadkhanli (2004), journalist, heeft sinds jongs af aan een grote passie voor schrijven en muziek. Hoopt later de titel nieuwspresentatrice te bereiken. Ze schrijft voor SVJ De Mug, hier publiceert zij tekstfragmenten over nieuws in de regio Haarlem.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *