Nieuwe nachtclub opent haar deuren

Nieuwe nachtclub opent haar deuren

De rechtervleugel is omgebouwd tot nachtclub

HAARLEM – Het voormalige Patronaat Café is omgetoverd tot spiksplinternieuwe nachtclub. Op 30 september opent CLUB3 haar deuren. Met deze aanwinst zal er weer leven geblazen worden in het Haarlemse nachtleven.

De afgelopen vijftien jaar heeft het nachtleven in Haarlem het zwaar te verduren gehad. ‘We wilden met dit idee de stad weer een club geven waar mensen op vrijdag en zaterdag naartoe kunnen voor een uitdagende programmering’, vertelt Pelle Loopik, nachtprogrammeur bij het Patronaat. Toen er tijdens de coronatijd rekening gehouden moest worden met de anderhalve meter regel kwamen ze erachter dat de ruimte in het Patronaat Café niet efficiënt werd gebruikt. ‘We hebben toen een plan geschreven om er een club van te maken en dat vond iedereen een goed idee’.

De club heeft drie verdiepingen, vandaar de naam CLUB3. Op de begane grond is een grote dansvloer, de oude rokersruimte is omgetoverd tot een boilerroom en helemaal bovenin is een exporuimte waar kunstenaars hun werk kunnen exposeren.

Lokale artiesten en performers zullen hier de kans om hun muziek te laten horen. ‘Zij krijgen als het ware de sleutel en mogen hun eigen avond verzinnen’, aldus Loopik. Op vrijdagavond is er een alternatiever programma zoals livebands, dj’s en andere performers. Op zaterdag zal er meer house en techno muziek gedraaid worden.

Over de auteur

Minke Broekens

Minke Broekens is student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Sinds jongs af aan is de Haarlemse al geïnteresseerd in de wereld om haar heen. De keuze om journalistiek te studeren kwam dan ook niet uit het niets. Ze heeft een passie voor documentaires en reizen. ‘Met mijn verhalen hoop ik mensen aan het denken te zetten’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *