Petitie opgestart tegen woningbouw op trapveldje

Petitie opgestart tegen woningbouw op trapveldje

Trapveldje naast basisschool De Giraf.

HILLEGOM – Omwonenden van de Guido Gezellelaan, Pieter van Eyckheem en Heyermanswende zijn een petitie gestart om het naastgelegen trapveldje te behouden. De gemeente is van plan om woningen te bouwen op het veldje, tot ongenoegen van de bewoners.

Basisschool De Giraf, dat pal naast het trapveldje ligt, krijgt een kleiner onderkomen. Scholen- gemeenschap Sophia Scholen draagt de vrijgekomen grond af aan de gemeente voor de realisatie van woningen. Daarmee komt het trapveldje te verdwijnen.

Omwonenden zijn het daar niet mee eens en hebben een petitie ingediend. Ze constateren dat door het inbreien van woningen de open ruimte en het groen verdwijnt. Verder zijn ze van mening dat er maar beperkte ruimte beschikbaar is voor invulling van woningen, met als gevolg een daling van de leefbaarheid.

De initiatiefnemers van de petitie hopen dat de grond gebruikt wordt voor groen, speelplezier en leefbaarheid. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat de bomen en de groene zone behouden blijven.

In onderstaande audioreportage gaat collega Jelle Schmidt langs bij Hans de Man, één van de initiatiefnemers van de petitie. De Man vertelt meer over de actie.

Over de auteur

Juriaan Kok

Juriaan Kok (Haarlem, 2002) is ooit verkozen tot beste radiopresentator van het Mediacollege Amsterdam. Het is daarom niet vreemd dat deze jongeman de studie Journalistiek heeft gekozen. Juriaan is al van jongs af aan geïnteresseerd in sport en hoopt later als sportverslaggever aan de slag te gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *