Een nieuw tijdperk voor de pepernoot

Een nieuw tijdperk voor de pepernoot

Istvan in Peppernuts Haarlem

HAARLEM- Als het aan Istvan filiaal manager van Peppernuts Haarlem ligt, gaat de pepernoot een nieuw tijdperk tegemoet. De pepernoot zal vanaf nu een tijdloos product moeten worden, door de pepernoten in een nieuw jasje te steken.

Al jaren liggen de pepernoten in de laatste week van augustus al in de supermarkt. Voor vele mensen is dat steeds opnieuw schrikken, “ze liggen steeds eerder in de supermarkt. Het hoort bij Sinterklaas en dus pas vanaf eind november” aldus een winkelier. Maar als het aan de pepernoten industrie en Istvan van Peppernuts ligt zijn de versnaperingen het hele jaar te koop.

Het idee bestaat al enkele jaren, maar voor de meeste mensen is het vaak nog nieuw; een winkel dat wel meer dan 50 smaken aan pepernoten verkoopt. De twee bekendste winkels zijn Peppernuts en Van Delft. Zij openen jaarlijks door het hele land pop-up shops waar deze versnaperingen te koop zijn.  De versierde pepernoot is dus ook het hele jaar te koop, bij Peppernuts in Volendam en bij Van Delft via de webstore.

Volgens Istvan is de pepernoot dan ook niet meer aan sinterklaas gebonden en dus een tijdloos product. “Wij voegen allemaal smaakjes aan de pepernoot toe, waardoor je de pepernoot ook kunt gebruiken als bijvoorbeeld snack tijdens de borrel of een film avond”.

In het onderstaande fragment spreekt Tijn Bolle met Istvan (filiaal manager) van peppernuts over zijn visie van de pepernoot.

Over de auteur

Tobias de Groot

Tobias de Groot (2001) Woonachtig in Hoofddorp, werkzaam in Hilversum en student journalistiek aan de hogeschool Utrecht. Al enig jaren werkzaam in de media als productieassistent en kandidaten begeleider, voor verschillende productie huizen. "Al sinds ik acht jaar oud was wist ik al dat ik in de media wilde werken" Met als moraal altijd het juiste verhaal te vertellen terwijl je de lezer/kijker kan entertainen.

1 reactie

  1. Tijn Bolle

    Wereldartikel! Keep it up!

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *