Albert Heijn Floriande verzamelt meeste kratten voor de voedselbank

Albert Heijn Floriande verzamelt meeste kratten voor de voedselbank

HOOFDDORP-Albert Heijn Floriande, heeft de afgelopen periode meegedaan aan de voedselbank weken. De supermarkt heeft in totaal 258 grote kratten ingezameld voor de voedselbank. Dit is het grootste aantal kratten in de regio Haarlemmermeer. De voedselbank weken liepen binnen de Albert Heijn van 30 augustus tot 12 september.

De Manager Operatie van de Albert Heijn, Ilse, is superblij met het feit dat de winkel zoveel voor de voedselbank kan betekenen. “Wij als Albert Heijn Floriande vinden het belangrijk dat wij een steentje bijdragen en anderen mensen helpen.’’, aldus Ilse. De Albert Heijn kan er lokaal gezien voor kiezen om niet mee te doen want het is niet verplicht. Toch doen ze mee aan de voedselbank weken.

De winkel doet al jaren mee volgens Ilse. “De laatste jaren is het echt een grote actie in onze winkel geworden.” Mensen reageren super enthousiast op de weken en leveren van kleine dingen tot hele winkelwagens vol aan etenswaren af. Naast de voedselbank weken proberen wij altijd onze restanten te leveren aan de voedselbank.’’

De voedselbank zelf is heel blij met de hulp. “We zijn de Albert Heijn en alle andere supermarktketens heel erg dankbaar.’’ Volgens Ria Barendregt bestuurslid bij de voedselbank zijn de opbrengsten een stuk hoger dan voorgaande jaren en hopen ze de komende jaren nog meer te kunnen betekenen voor de mensen die het moeilijk hebben.

De audio-opname van het interview is te beluisteren via de link op de site.

Over de auteur

Wesley Schröder

Wesley (18) wil het nieuws goed overbrengen. Wesley is sinds jonge leeftijd erg geïnteresseerd in alle soorten sport. Vroeger wilde hij profvoetballer worden. Dat werd het helaas niet. "Ik kan zelf niet voetballen maar ik heb er wel verstand van."

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.