Mohamed Mounji opent een kunstclub in Schalkwijk

Mohamed Mounji opent een kunstclub in Schalkwijk

Schalkwijk- Omdat er weinig kunst is in Schalkwijk opent Mohamed Mounji in wijkcentrum de Ringvaart een kunstclub. Door deel te nemen aan Schalkwijk aan Zet kon Mounji zijn droom waarmaken. Hij krijgt een budget van de gemeente Haarlem waarmee hij Schalkwijk kan verbeteren.

 

Mohamed Mounji verwacht deze maand te kunnen beginnen met zijn kunstclub. Hij is samen met zijn broer een van de oprichters van stichting samen Haarlem. Met deze stichting doet Mounji er alles aan om de jeugd in Schalkwijk te inspireren. Mohamed Mounji kijkt naar de samenleving en kijkt wat ze nodig hebben. Het grootste doel dat stichting samen Haarlem wil bereiken is het negatieve beeld van de Marokkaanse gemeenschap weg te werken. Vanwege corona werden eerdere projecten stopgezet. Dat houdt Mounji echter niet tegen. Hij heeft nu een nieuw project, namelijk de kunstclub waar iedereen welkom is. Wat de kunstclub uniek maakt is dat ze mensen willen uitnodigen en op stap willen gaan naar musea “unieker dan een kunst les op school dus”.

Mounji verwacht zelf dat alleen de kinderen van 4 tot 12 worden ingeschreven. Om de club ook voor oudere kinderen aantrekkelijker te maken wil Mounji als tegenprestatie voor hun koken. “We brengen de jongeren in beweging en daarna koken we voor ze, niemand zegt nee tegen hete kip” aldus Mounji. Ook de ouders worden bij de club betrokken. Zo is de bedoeling dat de ouders hier contact met elkaar leggen als ze hun kinderen komen ophalen. Hierdoor kunnen ouders samen op nieuwe ideeën komen voor Schalkwijk.

Mohamed Mounji zit nog vol met ideeën en is nog niet van plan te stoppen. De kunstclub zoekt nog wel vrijwilligers vanaf 18 jaar. “Sowieso veel vrijwilligers van de leeftijd vanaf 18 jaar, die kunnen helpen met het kunst maken, meedoen met sporten zoals voetbal en bijeenkomsten organiseren”. Mohamed Mounji heeft vertrouwen in de toekomst van de kunstclub. “We doen het vanuit ons hart en de rest komt wel.”

Over de auteur

Sil Moison

Sil Moison is een nieuwsgierige en leergierige student op de HU. Hij toont interesse in de verhalen van mensen. Een van zijn hobby's is fotografie. Door fotografie kijkt hij op een andere manier naar de wereld. Ook stelt Sil veel vragen, kritisch en scherp. "Hij stelt altijd zoveel vragen, journalistiek is echt iets voor hem" aldus een collega van Sil bij de Albert Heijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *