Haarlemse ondernemers zetten zich in voor duurzame kledingbranche

Haarlemse ondernemers zetten zich in voor duurzame kledingbranche

HAARLEM – In samenwerking met de gemeente zetten lokale ondernemers zich deze week tijdens de achtste editie van de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) in voor duurzame mode. Van donderdag 23 tot en met woensdag 29 september vinden er in het centrum van Haarlem diverse activiteiten plaats.

Uit onderzoek van de DSFW blijkt dat in Haarlem jaarlijks 1 miljoen kilo aan textiel wordt weggegooid. Het is dan ook niet voor het eerst dat er binnen de gemeente aandacht is voor de vervuilende kledingindustrie. Ondernemers die duurzame kleding verkopen of op een andere manier aandacht geven aan duurzaam textiel hebben zich opnieuw verenigd.

Tassenwinkel Puc is één van deze lokale participanten. Voor het vierde jaar op rij maakt eigenaresse Sandra Roozen zich hard voor de vindbaarheid van de Haarlemse ondernemers. Het atelier van Puc maakt een bezoek aan de winkel voor de consumenten aantrekkelijk. ‘Klanten vinden het leuk om te zien hoe de producten met de hand worden gemaakt. Het doel is aan de klanten laten zien dat gelooid leer, ondanks dat hier veel water voor wordt gebruikt, ook duurzaam kan zijn. Uiteindelijk doe je er langer mee, waardoor de klanten voor de lange termijn gaan’, aldus eigenaresse Sandra Roozen.

Waar Sandra Roozen aan eerdere edities heeft deelgenomen, is het voor de eigenaresse van de tweedehands winkel Via Tab Tabitha Sleur de eerste editie. ‘Ik ben benieuwd wat het teweegbrengt. Mijn doel is vooral bewustwording creëren van hoe belangrijk het is om duurzaam te leven en te ondernemen,’ vertelt Tabitha Sleur.

In onderstaand interview spreekt Jannes van Leeuwen met Margo van Dooremalen, E-commerce manager bij Soellaart. Ze spreken elkaar vooral over hoe Soellaart zo sustainable mogelijk probeert te zijn en kijken samen naar de initiatieven die nu al worden toegepast.

Over de auteur

Fleur Nuijten

Fleur Nuijten streeft ernaar om altijd ergens het maximale uit te halen en te kijken of er nog verbetering in zit. ‘Kwalitatief werk leveren staat daarom altijd voorop bij mij.’

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *