Vegetarisch beleid goede stap voor Patronaat

Vegetarisch beleid goede stap voor Patronaat

Eef Lau, chef-kok van cateringbedrijf Eef en Lien binnen Patronaat

HAARLEM- Volgens chef-kok Eef Lau van Patronaat Haarlem reageren artiesten positief op het nieuwe vegetarische beleid van de Patronaat. 

Sinds begin september dit jaar is het eten voor artiesten en crewleden in Patronaat alleen nog maar vegetarisch. De artiesten die in tegenstelling tot deze nieuwe norm toch vlees willen eten, kunnen dat aanvragen. Het idee om volledig over te gaan op vegetarisch eten, is al langer in beeld bij de Patronaat, toch duurde het even om deze werkwijze door te voeren, om zo een vegetarische catering te realiseren.

Eef Lau heeft haar eigen cateringbedrijf ‘Eef en Lien’, waarmee zij ook binnen Patronaat werkt. Lau werkt al ruim acht jaar voor Patronaat en verzorgt al het eten voor de artiesten en de crew. “De artiesten reageren heel positief”, vertelt Lau, “aankomend weekend komen er twee dj’s die voor het eerst vlees hebben aangevraagd”.

In een interview vertelt Lau dat er nog niemand van de crew vlees heeft aangevraagd en het vegetarische beleid daarmee ook goed wordt ontvangen door zowel de artiesten als de crew. Lau zegt dat zelfs de fervente vleeseter probeert vegetarisch te eten, waardoor iedereen van de crew meewerkt aan dit vegetarische beleid.

Patronaat heeft een samenwerking met Dopper, waardoor de artiesten geen plastic flesjes meer gebruiken tijdens optredens, maar een Dopper te leen krijgen waar ze uit kunnen drinken.”Deze biologische en milieuvriendelijke werkwijze is een van de aanleidingen voor het vegetarische beleid van Patronaat”, aldus Lau.

Over de auteur

Tijn Bolle

Tijn Bolle (19), is journalist en sociaal werknemer, die zich dag in dag uit inzet om zo proper mogelijk werk te leveren. Door zijn sociaal aangelegde vaardigheden en objectieve werkhouding zal hij onberispelijk nieuws verspreiden. Door zijn onkreukbaarheid is Bolle een journalist die het journalistieke werk uitvoert hoe het zou moeten.

1 reactie

  1. Jorn de Haas

    Mooie tekst, goed idee van de Patronaat in Haarlem. Ga snel een keertje uit bier zuipen bij de Patronaat.

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *