Het Spaarne Gasthuis opent een nieuwe afdeling

Het Spaarne Gasthuis opent een nieuwe afdeling

HOOFDDORP- Het Spaarne Gasthuis heeft maandag een nieuwe palliatieve verpleegafdeling geopend. Door deze nieuwe afdeling is het nu mogelijk om patiënten op te nemen en kortdurende palliatieve zorg te bieden.

“Het plan ontstond begin 2021.” Aldus Linda Lourens, verpleegkundig specialist voor het Spaarne gasthuis, in een interview. Er werd al wel palliatieve zorg geleverd in het Spaarne gasthuis, maar dat was tot nu toe uitsluitend in ondersteunende vorm.

“Het doel van palliatieve zorg is het begeleiden en behandelen van patiënten die aan het eind van hun leven zijn om zo de kwaliteit van leven te verbeteren.” Dit geeft de patiënten de mogelijkheid om hun laatste levensfase in te richten hoe ze het zelf willen.

Dankzij deze nieuwe afdeling kan het Spaarne gasthuis kort patiënten opnemen voor bijvoorbeeld pijnbestrijding, time out van de thuissituatie, of plaatsing van een ascites drain.

Een team specialisten, bestaand uit een oncoloog, longarts, geriater en een anesthesist. Kunnen nu met behulp van meerdere verpleegkundig specialisten de zorg bieden die patiënten zo hard nodig hebben.

Over de auteur

Arend-Jan Onderwater

Arend-Jan is vooral geïnteresseerd in politiek en actualiteiten. Hij kijkt met een Kritische blik naar de wereld en hoopt ooit politiek verslaggever te worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *