Abortusprotest houdt aan

Abortusprotest houdt aan

Foto door Anouk von Scheven

HEEMSTEDE – ‘Waar bemoei je je mee?’ Dat staat in koeienletters voor het pand op Herenweg 215. Abortus blijft een omstreden kwestie, zo ook in Heemstede. Bij Abortuskliniek Beahuis & Bloemenhove staan maandelijks anti-abortus demonstranten. Maar sinds kort mogen ze niet meer voor de deur staan.

 

Al maandenlang wordt bij de ingang van Abortuskliniek Beahuis & Bloemenhove gedemonstreerd tegen abortus. Sinds kort is dat verandert. Na een gesprek tussen Abortuskliniek Beahuis & Bloemenhove en gemeente Heemstede is besloten dat de demonstranten niet meer bij de voordeur op Herenweg 215 mogen staan. Vanaf heden demonstreren zij aan de overkant van de weg.

Wanneer wij gemeente Heemstede benaderen voor meer informatie over hoe de gesprekken verlopen zijn, melden zij ons dat ze geen reactie op de casus willen geven. Wel horen we dat er binnenkort een gesprek zal plaats vinden tussen gemeente Haarlem en de abortuskliniek. Hierin wordt besproken of de demonstranten nog hun mening over de straat mogen scanderen. Dit is een lastige kwestie aangezien er meerdere grondwetten meegewogen moeten te worden, zoals: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van levensovertuiging evenals vrijheid van vereniging en vergadering. Daar tegenover staat het recht op privacy en de onaantastbaarheid van het lichaam.

Wanneer wij gemeente Haarlem benaderen wordt ons verteld dat het voor hun lastig is er informatie over te verstrekken. Dit zou alleen drs. Jos Wienen, burgemeester van de gemeente Haarlem, ons kunnen vertellen, maar zijn agenda is al volledig dichtgetimmerd. We blijven over met veel vragen. Het lijkt alsof het onderwerp ontweken wordt, wanneer zelfs de abortuskliniek ons niet te woord wil staan. Komende twee weken wordt er een besluit genomen over de demonstranten. Nu nog even radiostilte.

Over de auteur

Jannes van Leeuwen van Leeuwen

Jannes, 19 jaar, is geboren en getogen in Haarlem. Hij is met een stukje toeval in journalistische wereld belandt. Jannes zijn interesse in journalistiek is ontstaan in het schrijven. Schrijven van poëzie om precies te zijn. Na zijn afgewezen aanmelding aan ArtEZ voor de opleiding Creative Writing moest Jannes zijn vizier op iets nieuws richten. Al snel komt de opleiding journalistiek aan Hogeschool Utrecht op zijn pad. Met een scherpe blik en fraaie woorden Jannes groeit langzaam uit tot een hoofdrolspeler in het journalistieke landschap.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *