Katwijk ziet weer groen met de ideeën van Henk Wiggers

Katwijk ziet weer groen met de ideeën van Henk Wiggers

foto gemaakt door Luna Potters

Katwijk- Henk Wiggers woont in het senioren hofje op de Boslaan in Katwijk, de plek waar over het algemeen niet op groene partijen wordt gestemd. Maar Henk Wiggers heeft een plan om de wijk duurzamer te maken.

Bij de laatste verkiezingen stemt Katwijk weinig op de groene partijen. GroenLinks kreeg 1,9% van de stemmen. Toch moet er een groener Katwijk ontstaan. Henk Wiggers is een 69-jarige bewoner van Katwijk. Hij vindt het erg belangrijk dat Katwijk duurzamer wordt. Henk wil samen met zijn wijk zonnepanelen plaatsen op de daken van de wijk. Daar stopt het plan echter niet. Hij wil sedumdaken aanleggen. Sedumdaken zijn groene daken met vetplantjes die goed zijn voor de biodiversiteit zoals bijen en vogels. Door het vet op de plantjes kan het plantgewas verschillende klimaten overleven.

Het groener maken van Katwijk is echter een groeiproces. “Gelukkig zitten we in 2021 waar mensen goed gaan nadenken over de toekomst. Het is een zoektocht naar wat het goeie pad is en daar hebben wij mensen bij nodig, zoals de gemeente en de woningbouwverenigingen. Zij moeten met ons gaan meedenken” aldus Henk.

Katwijk is druk bezig met verbeteringen voor het milieu, maar het heeft tijd nodig. Zo laten ze op verschillende plekken het gras hoger groeien voor de insecten. Rijden de mensen vaker met de bus of in een elektrische auto. “Ik zie graag een leefbare wijk voor iedereen” verteld Henk. Dus ook voor moeder natuur.

Listen to interview henk mp3.mp3 by Sillie2003 on #SoundCloud
https://soundcloud.app.goo.gl/PYmFv

Over de auteur

Sil Moison

Sil Moison is een nieuwsgierige en leergierige student op de HU. Hij toont interesse in de verhalen van mensen. Een van zijn hobby's is fotografie. Door fotografie kijkt hij op een andere manier naar de wereld. Ook stelt Sil veel vragen, kritisch en scherp. "Hij stelt altijd zoveel vragen, journalistiek is echt iets voor hem" aldus een collega van Sil bij de Albert Heijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.