Drukke planning voor Kiekeboek deze Kinderboekenweek

Drukke planning voor Kiekeboek deze Kinderboekenweek

Haarlem – Kinderboekenweek 2021 met het thema ‘Worden wat je wil’, is woensdag 6 oktober van start gegaan. Kinderboekenwinkel Kiekeboek heeft veel activiteiten op de planning staan.

 

Afgelopen woensdag had kinderboekenwinkel Kiekeboek haar eerste activiteit van de Kinderboekenweek en dat was een groot succes. De voorstelling ‘Agent & Boef’, gespeeld door schrijver Tjibbe Veldkamp en de illustrator Kees de Boer zelf, werd opgevoerd in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en was bijna volledig uitverkocht. De voorstelling is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Tijdens het optreden vertellen zij verhalen uit hun boeken, gaan zij tekenen en beantwoorden zij vragen van de kinderen. Vrijdag is de auteur Yorick Goldewijk ook nog ’s morgens in de winkel om te vertellen over zijn boek ‘Films die niet draaien’.

‘We hebben het erg druk gehad de afgelopen weken in de aanloop naar de Kinderboekenweek. We hadden het soms drukker dan in de Kinderboekenweek zelf, maar zijn ontzettend blij om weer de drukte in de winkel te kunnen ervaren, die wij het afgelopen jaar gemist hebben’, zegt Tessa Niessen, medewerker bij Kiekeboek trots. ‘De boeken vliegen de deur uit’.

Aankomende zaterdag komt Pepijn Lanen, onderdeel van de rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig, samen met zijn illustrator Joren Joshua voorlezen uit zijn eigen prentenboek. Dit is voor kinderen van alle leeftijden en vind ook plaats in de kinderboekenwinkel.

Volgende week dinsdag heeft Kiekeboek, zoals iedere dinsdag om 10:30 uur, een half uur peuter voorlezen, maar de komende week is het speciaal rondom het thema ‘Worden wat je wil’ en gaat er verteld worden over beroepen. Volgende week woensdag wordt als laatste activiteit de muzikale vertelvoorstelling ‘De Meisjes’ van Annette schaap opgevoerd in de bibliotheek.

Tijdens de Kinderboekenweek staat het enthousiasmeren van basisschoolleerlingen om meer boeken te lezen centraal. Een laag leesniveau kan in de toekomst immers leiden tot laaggeletterdheid. In onderstaand audiofragment, geproduceerd door Fleur Nuijten, vertelt basisschooldocent bij Openbare Basisschool de Erasmus Isis Gouw meer over laaggeletterdheid in de Haarlemse wijk Schalkwijk en een eventuele oplossing voor dit probleem.

https://soundcloud.com/user-598953052-364365049/basisschooldocent-isis-gouw-over-het-leesniveau-in-de-haarlemse-wijk-schalkwijk-1/s-Bl8Ao4efFeU?si=fe72e8e111664b739c41e06064c4fba0&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *