Iedereen is welkom in Badhuis Leidsebuurt

Iedereen is welkom in Badhuis Leidsebuurt

Foto: Sharon McCutcheon

HAARLEM – Op zondag 10 Oktober wordt er een filmmiddag georganiseerd in het Badhuis Leidsebuurt. Deze filmmiddag wordt gehouden voor mensen van de LHBTI+ gemeenschap en gelijkgestemden. De bedoeling van deze filmmiddag is dat mensen zichzelf kunnen zijn.

 

Het Badhuis Leidsebuurt is een samenwerking aangegaan met Seeing Things Queerly om deze Filmmiddag te organiseren. De directe aanleiding om dit te organiseren vindt zijn oorzaak in het feit dat een regenboog vlag aan de gevel van het Badhuis twee keer eraf is getrokken en zelfs in brand is gestoken.

Maikel Bongaerts, oprichter van Seeing Things Queerly, is hierdoor in contact gekomen met het Badhuis Leidsebuurt en kreeg te horen dat er een ruimte beschikbaar is met de achterliggende gedachte om iets te organiseren voor de LHBTI+ gemeenschap.

Samen zijn ze op het idee gekomen om voor de LHBTI+ gemeenschap een filmmiddag te houden. ‘Het gaat gewoon om een plek te creëren waar iedereen geaccepteerd wordt’, aldus Maikel. Bij deze middag is de achterliggende gedachte dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn zonder dat er enige vooroordelen in de weg zitten.

Bij de eerste editie van deze filmmiddag wil men kijken of er behoefte is naar dit soort filmmiddagen. Ook is er bekendgemaakt dat leerlingen van de middelbare school ‘Het Schoter’ koekjes bakken voor de filmmiddag, ook in het gedachte van de aankomende Coming-Out-Day.

Hoor hieronder het audio fragment van Wafae Hammoudi met Maikel Bongaerts:


https://soundcloud.com/wafae-hammoudi/in-gesprek-met-maikel-bongaerts/s-TXguM2SFVLp?si=


Wil je meer weten over de regenboogvlaggen actie van de Leidsebuurt? lees dan hier het artikel van Zus Veldkamp: https://svjmedia.nl/demug/520/regenboogvlaggen-als-protest-tegen-vandalisme/

Over de auteur

Giorgio Steltenpohl

Giorgio Steltenpohl wil als journalist meer te weten komen van de maatschappij en zijn ondervindingen delen met andere mensen. Hij wil mensen met elkaar laten discussiëren over relevante maatschappelijke problemen en de ongehoorden met hun verhalen in de spotlight zetten. "Jackpot!"

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *