Horeca medewerkers hebben moeite met coronapas

Horeca medewerkers hebben moeite met coronapas

Arjen Galloway werkt in het het restaurant House of Pancakes.

HAARLEM – Verschillende horecawerknemers hebben moeite met het vragen naar de coronapas. Arjen Galloway werkt in het restaurant House of Pancakes als bar manager. Hier merkt hij dat het vervelend en irritant is om hier telkens naar te vragen.

Sinds een aantal weken is de corona QR-code verplicht in horeca, theaters, musea en bij sportwedstrijden. House Of Pancakes maakt daar gebruik van en controleert hier streng op. De coronapas wordt gebruikt om te kunnen checken of mensen een geldig toegangsbewijs hebben. Deze pas zal nog wel een tijdje gebruikt worden, want het kabinet vindt dat het te vroeg is om het af te schaffen in de huidige situatie.

Arjen ziet dat het een stuk rustiger is in zijn zaak dan een aantal weken terug. ‘De ongevaccineerde komen sowieso niet meer, dat merk je wel’, zegt Arjen teleurgesteld. ‘Er wordt eigenlijk een soort muur in de samenleving gebouwd’, aldus Arjen.

Het controleren van de corona QR-code gaat vaak bij oudere bezoekers wat langzamer. Af en toe staan er rijen voor de deur, omdat er mensen zijn die hun telefoon onder in hun tas hebben zitten. Het duurt allemaal wat langer voordat iedereen kan zitten. Arjen vindt het ook moeilijk om mensen zonder bewijs weg te moeten sturen. ‘Het vragen naar de pas is daarentegen wel gemakkelijk, omdat de meeste klanten weten dat het verplicht is’, zegt Arjen als laatste.

Bij het restaurant Crêpe Affaire vindt Kris Arents, die daar werkt, het ook jammer dat er een coronapas nodig is. ‘Er komen minder klanten, maar we moeten het er maar mee doen’, zegt Kris. ‘Het is natuurlijk super vervelend maar het is niet anders.’ Hij zegt dat de medewerkers weinig keuze hebben dan de regels te volgen. Kris hoopt dat de coronapas snel voorbij gaat.

In de onderstaande audio is het interview van Wesley Schröder te horen met Arjen Galloway, waar ze praten over hoe hij het ervaart als bar manager in een restaurant in Haarlem.

Klik op deze link om naar de audio te gaan.

Over de auteur

Shannon Knaap

Shannon Knaap, Haar droom is om in Azië correspondent te worden en dan specifiek Zuid-Korea. Deze fascinatie is ontstaan door de televisie drama's die ze daar maken. Ook is Shannon druk bezig met Koreaans leren. Eerder is ze afgestudeerd aan de theateropleiding, maar heeft meer nieuwsgierigheid ontwikkelt om achter dingen te komen. Voor informatie over theater, Azië en creatieve dingen moet je bij haar wezen. "안녕하세요" - Shannon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.