Testen voor Toegang locatie Warmond verdwijnt

Testen voor Toegang locatie Warmond verdwijnt

De huidige testlocatie in Warmond.

WARMOND-Voor een testen voor toegang afspraak kunnen mensen na 10 oktober niet meer in Warmond terecht. Ze zullen dat op één van de vier nieuwe testlocaties moeten doen.

Per 10 oktober kan men niet meer terecht in Warmond om zich te laten testen voor toegang tot alle plekken waar een QR-code nodig is. Er openen vanaf 11 oktober echter wel vier nieuwe particuliere testlocaties, twee in Leiden, één in Voorschoten en één in Lisse, dit houdt in dat mensen uit de omgeving nog wel een testlocatie in de buurt hebben.

Op dit moment faciliteert Stichting Open Nederland in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport een netwerk van 120 locaties voor Testen voor Toegang. Deze zijn zo verdeeld dat meer dan 99% van de inwoners van Nederland binnen 30 minuten op een testlocatie kunnen zijn. De nieuwe testlocaties spelen op die regel in. De oude Warmondse locatie viel onder de bv Checkcovid.nl. Één van de nieuwe locaties in Leiden is ook van dat bedrijf. De andere drie nieuwe locaties vallen onder andere bedrijven die wel weer onder Stichting Open Nederland vallen.

De reden waarom de testlocatie in Warmond dichtgaat is niet helemaal duidelijk, wel zegt de organisatie Stichting Open Nederland dat er een reorganisatie plaatsvindt, dit heeft er mee te maken dat er vanaf 11 oktober een nieuwe marktuitvraag voor testaanbieders loopt. Vanaf dan worden testaanbieders per test betaalt en kunnen zij zelf aangeven waar, wanneer en voor hoeveel personen zij kunnen testen. Met de ingang van dit nieuwe systeem loopt het contract met alle bestaande testaanbieders af. Voor een bevestiging van de reden van de verdwijning van de testlocatie in Warmond was niemand beschikbaar.

Wilt u meer weten over hoe gemeente Teylingen mensen aanspoort om zich vaccineren? Luister dan naar het interview die mijn collega Nick Vink heeft gevoerd met Monique Ligtvoets van het GGD.

[embed]http://soundcloud.com/nicknvink2003[/embed]

Over de auteur

Anna van der Bent

Anna (Katwijk, 2003) studeert journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Ze luistert graag naar muziek en heeft een passie voor films. Die passie voor films samen met de tv-programma's die ze keek in haar jeugd hebben haar geïnspireerd om journalist te worden. Ze schrijft voor het lokale platform De Mug, hier publiceert zij nieuwsartikelen en audiofragmenten over nieuws uit de regio Haarlem.

1 reactie

 1. Piet

  👍Goed onderzoek.

  Jammer dat de openbare instanties duidelijke antwoorden weigeren te geven.

  Hoe ontstaat politieke corruptie in een beschaafd ontwikkeld land?

  Mooi onderwerp voor volgende upload?

  Succes

  Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.