‘Museumnacht Kids zorgt voor heel veel extra activiteiten’

‘Museumnacht Kids zorgt voor heel veel extra activiteiten’

Haarlem- Aankomende zaterdag vindt Museumnacht Kids weer plaats. Gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud kunnen dan op expeditie door verschillende musea en culturele instellingen. De museumnacht is van 17.00 tot 22.00 en word georganiseerd door de Haarlemse musea.

Dit jaar wordt de tweede editie van Museumnacht Kids in Haarlem en de musea hebben een druk programma voor de kinderen. ‘Museumnacht Kids zorgt voor heel veel extra activiteiten. Er zijn voorstellingen, workshops en rondleidingen in kleine groepjes’, noemt Romy Fortuin, projectleider Museumnacht Kids. De musea mogen hun eigen programma’s bedenken, maar moeten wel aanvullende activiteiten aanbieden rondom het thema van dit jaar: ‘Op Expeditie’.

‘Er is in principe niet heel veel anders nu met corona, maar wij zijn wel een evenement’, legt Romy uit. ‘We mogen dit jaar slechts 2000 mensen toelaten in plaats van de standaard 3000 en er moet ook getest worden voor toegang. Dit hoeft niet bij normale musea en dat kan soms verwarrend zijn voor bezoekers’.

Tien jaar geleden werd de eerste Museumnacht Kids georganiseerd in Den Haag. De Museumnacht Kids was toen nog een onderdeel van de Museumnacht voor volwassenen, maar na een paar jaar zag de organisatie toch dat die doelgroepen te veel door elkaar liepen. Hierom trokken zij in 2017 Museumnacht Kids los als eigen evenement en dat bleek een enorm succes te zijn. In tegenstelling tot het verwachtte publiek van 1000 mensen trok het maar liefst 3000 mensen. Andere steden wilden zich hierna direct aanmelden en zo is Museumnacht Kids ook in Haarlem terecht gekomen.

Tijdens de Museumnacht Kids Haarlem 2021 staat het op spelenderwijs enthousiasmeren van kinderen om vaker een museum te bezoeken centraal. In onderstaand audiofragment, geproduceerd door Fleur Nuijten, vertelt projectleider bij Museumnacht Kids Romy Fortuin meer over het effect van deze aanpak.

https://soundcloud.com/user-598953052-364365049/museumnacht-kids-haarlem-2021/s-qScBshk0Rxi?si=819ccebae29e4910b7dcbca7d01f3943

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *