Laat maar zitten

Laat maar zitten

Het kleinkunst duo Laat Maar

Hoofddorp – Het cabaret, kleinkunst duo Laat Maar gaat weer normaal optreden. In plaats van via een livestream ‘corona optredens’ te geven, gaan ze nu in het echt voor publiek performen.

 ‘Wij zijn twee meiden die graag muziek maken en de passie aan het publiek tonen’, aldus Sabine.

Sabine en Marit hebben veel optredens op de planning staan. Aankomende donderdag 19 oktober gaan ze een interview en optreden houden bij de radio van Aalsmeer van acht tot tien. Bij de kunstroute in de Kwakel gaan ze ook bij verschillende locaties spelen, dat op 30 en 31 oktober zal plaatsvinden. ‘Het is wel lastig met ons genre geschikte optreedplekken te vinden, omdat we vaak luisterliedjes maken’, zegt Marit.

Laat Maar, bestaande uit Sabine van der Gragt en Marit Enthoven, is een duo die Nederlandstalige kleinkunst muziek maakt over het dagelijks leven. In de liedjes komt de humoristische en pijnlijk kant omhoog waar mensen tegenaan kunnen lopen. Het duo maakt al vier jaar liedjes samen, wat begon met covers maken van andere kleinkunst artiesten zoals bijvoorbeeld Yentl en de Boer. Nu halen ze vooral plezier uit het maken en samen spelen van eigen gemaakte nummers. ‘We heten Laat Maar omdat het niet erg is als er iets misgaat’, zegt Marit. ‘Het is gebeurd, het gaat vooral om het plezier.’

Ze zijn momenteel bezig om twee liedjes te maken, eentje is al helemaal uitgewerkt. Het andere liedje gaat over typische tuttige meisjes die graag zichzelf willen zijn, maar vooral meelopen met de rest.

Hoe hebben ze elkaar ontmoet? Een meneer had Sabine een keer aangesproken nadat ze had opgetreden in het Openbaar Aalsmeer, dat er een plek is genaamd ‘Brandbrouwerij’ waar jongeren bij elkaar komen om muziek te maken. Daar heeft ze Marit ontmoet. Het eerste liedje dat ze samen hadden gezongen was ‘Ik heb een man gekend’, van Yentl en de Boer. Door dat liedje kwamen ze erachter dat dit hun genre is en zo is de passie ontstaan voor kleinkunst.

Over de auteur

Shannon Knaap

Shannon Knaap, Haar droom is om in Azië correspondent te worden en dan specifiek Zuid-Korea. Deze fascinatie is ontstaan door de televisie drama's die ze daar maken. Ook is Shannon druk bezig met Koreaans leren. Eerder is ze afgestudeerd aan de theateropleiding, maar heeft meer nieuwsgierigheid ontwikkelt om achter dingen te komen. Voor informatie over theater, Azië en creatieve dingen moet je bij haar wezen. "안녕하세요" - Shannon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *