Horecaondernemers uit Den Haag ondernemen actie

Horecaondernemers uit Den Haag ondernemen actie

Lunch vanuit Netherlands Bagels bezorgd bij de Tweede Kamer

Toen Nederland op negentien december op slot ging om de verspreidingen onder de duim te houden, zo ook de horeca. De hoop om op vijftien januari open te gaan was al snel vervlogen, maar de druk loopt nu toch aardig hoog op.

 

De pandemie zorgt ervoor dat de horeca keer op keer gestraft wordt en hierdoor ook steeds haar deuren moet sluiten. Deze vaak voorkomende en lange sluitingen zorgen er voor veel horecaondernemers dat de druk hoog op loopt. Ook de ontevredenheid loopt erg op, waardoor steeds meer horecaondernemers het heft in eigen handen nemen. Zo ook Karen Ertrachter van Netherlands Bagels.

Karen deelde op zondagmiddag zestien december een tekst over een plan om van meerdere horecagelegenheden een lunch te bezorgen naar de tweede kamer. ‘Het is frustrerend dat zoveel winkels open mogen, maar onze klanten niet bij ons naar binnen mogen om te genieten van een lunch of een koffie.’ Door deze frustratie heeft Karen de actie opgezet om op donderdag 20 januari, samen met andere horecaondernemers, een lunch te bezorgen aan een tweede kamerlid. Hieraan werd dan een persoonlijke brief aan vast gemaakt die de persoonlijke ervaringen deelde. Het doel van de acties was voornamelijk om de aanwezige kabinetsleden van die dag na te laten denken over de heropening van de horeca. ‘Dit is de kans om aandacht te krijgen van Kamerleden en ze de realiteit te laten zien van hoe het is om in deze tijd een horecaondernemer te zijn. Heel veel ondernemers om ons heen gaan failliet of houden het nog maar net vol. Er moet nu echt wat veranderen.’

De normaal volle zaak van Netherlands Bagels is, zoals elke horecazaak, nu al sinds 19 december dicht. De gezellige lunchroom waar mensen normaal onder genot van een drankje hun bagel eten, staat er nu rustig bij. Alle stoelen en tafels zijn aan de kant gezet om meer ruimte open te houden, dit zodat de ruimte om te bestellen aan de regels voldoet. Ondanks de lockdown is Netherlands Bagels namelijk open voor afhaalmaaltijden en is er de optie om de bagels door heel Nederland rond te bezorgen. Aan de linkerkant van de tafel voor het bestellen staat een kapstok waaraan kleding en een tas hangt. Hierop hebben ze hun logo op afgedrukt. ‘Dit hebben we vooral gedaan omdat onze klanten ons graag wilden ondersteunen in deze tijd.’

De actie werd helaas niet met open armen ontvangen. Karen werd namelijk bij de ingang van de tijdelijke plek van de tweede kamer geweigerd door de beveiliging. ‘Naja, we hebben het geprobeerd. Natuurlijk vinden we het jammer dat onze lunch niet is ontvangen samen met onze brieven, maar we hebben de hoop dat we na de persconferentie onze deuren volgende week weer mogen openen.’ De volgende persconferentie wordt op 25 januari om 17:00 uur verwacht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.