World Forum opent deuren voor een (booster)prikkie

World Forum opent deuren voor een (booster)prikkie

Na de ouderen mochten nu ook jongeren vanaf 18 jaar hun boosterprik halen in Den Haag. Daarvoor is tijdelijk het World Forum in Den Haag omgetoverd tot XXL-vaccinatiecentrum. Hierdoor kunnen er 15.000 mensen per dag hun boosterprik halen, zo ook Senna Jansen (18), zij gaat vandaag haar boosterpik halen ook wel haar derde vaccinatie.

Met de auto rijdt Senna samen met haar moeder naar het World Forum Den Haag, bij aankomst wordt al duidelijk dat het erg druk is, ondanks dat het 18:30 is. ‘Ben je nerveus Sen?’ vraagt haar moeder, die haar afzet bij het vaccinatiecentrum. ‘Nee, eigenlijk niet. Ik hoop alleen dat ik niet dezelfde bijwerkingen heb als vorige keer’. Senna vertelt dat ze na haar tweede vaccinatie koorts en zware hoofdpijn had gekregen.

Haar moeder rijdt de ondergrondse parkeergarage in en zoekt een parkeerplek, na die gevonden te hebben loopt Senna naar boven om vervolgens in de rij te gaan staan. Nog buiten het gebouw vormen zich al twee lange rijen, waarvan er eentje zelfs de hoek omgaat. Wel houdt iedereen netjes 1,5 meter afstand van elkaar, wat overigens nergens wordt aangegeven om te doen. ‘Zo druk had ik het niet verwacht, het is half 7!’, zegt Senna.

Na ongeveer een klein kwartier in de rij te staan, mag ze naar binnen. Bij binnenkomst wordt gevraagd om paspoort en gezondheidsverklaring alvast in de hand te hebben. Er staan ongeveer 15 loketten naast elkaar, waarvoor allemaal een rij staat. Aangekomen bij het loket wordt Senna gevraagd om haar paspoort en gezondheidsverklaring te laten zien, de medewerker checkt haar gegevens en stelt nog een paar controlerende vragen. Hij print een A4-tje uit waarop staat welk vaccin ze krijgt, in haar geval Pfizer. Achter de loketten staan wederom rijen, acht om precies te zijn, vier voor Moderna en vier voor Pfizer. Een aantal medewerkers helpen om iedereen een rij toe te wijzen.

Na nogmaals 10 minuten in de rij te hebben gewacht, mag Senna plaatsnemen op een stoel. Samen met een ander zit ze in een laag afgebakend hokje. Zo zijn er nog zo’n 7 hokjes. Bij ieder hokje staat een tafel met alle benodigdheden om te vaccineren, daarbij heeft ook ieder hokje één prikker. De prikker vraagt Senna om haar linker arm te ontspannen en voordat Senna het weet plakt de prikker al weer een pleister op haar arm. De prikker wenst haar een fijne avond en duidt er nog even op dat ze nog een kwartier mag blijven zitten in de wachtruimte voor de zekerheid. In dit kwartier was er tijd om wat vragen te stellen, bijvoorbeeld waarom ze de vaccinatie wilde. ‘Eigenlijk laat ik me niet vaccineren voor mezelf, maar meer voor mijn omgeving. Veel van hen behoren tot de risicogroep en ik zou niet willen dat ik hen besmet’. Na tien minuten vertrouwd Senna het wel en loopt het gebouw uit. ‘Ik heb nog geen last van mijn arm’, zegt ze. Ook onderweg heeft ze nog nergens last van.

Echter kreeg ze in de nacht wel een aantal bijwerkingen. ‘Ik heb last van hoofdpijn, heb koorts en ik ben heel erg misselijk’, vertelt ze. ‘Maar we doen het voor een goed doel!’

Over de auteur

Meggy Leegstra

Hallo! Mijn naam is Meggy Leegstra en ben 21 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Rijswijk en ben vaak te vinden in Den Haag. Ik heb o.a. op school gezeten in Den Haag en heb City Host mogen zijn voor de mooie hofstad! Momenteel ben ik eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht, ik maak graag content over maken over onderwerpen als, muziek, theater, samenleving en cultuur. Mijn doel is om een keer een documentaire serie te maken over een van deze onderwerpen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.