De NLdoet dag ook weer op Tennisvereniging Breekpunt

De NLdoet dag ook weer op Tennisvereniging Breekpunt

Aanstaande vrijdag en zaterdag (11 en 12 maart) start NLdoet weer. In heel het land zijn er dan op allerlei verschillende locaties vrijwilligers bezig met bijvoorbeeld het schilderen van hun eigen wijk of het opknappen van de sportkantine. Ook in Den Haag zijn er locaties waar je als vrijwilliger kan helpen. Tennisvereniging Breekpunt aan de Teijlerstraat doet ook mee dit jaar.

NLdoet (Nederland doet) is, volgens het Oranje Fonds, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Volgens de website van het Oranje Fonds zet NLdoet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt het iedereen uit om eens een dagje mee te helpen. NLdoet wordt voor een groot deel gefinancierd door het Oranje Fonds. Tennisvereniging Breekpunt doet dit jaar ook weer mee aan NLdoet. Zij schrijven op de site waar je je kan inschrijven voor NLdoet dát, ze samen met bestaande, maar hopelijk ook nieuwe, vrijwilligers Breekpunt weer klaar voor de competitie willen maken in april. Zo moeten er netten op de juiste hoogte gespannen worden. Het hekwerk moet gerepareerd worden, net zoals het net op baan 3 en er moet onkruid verwijderd worden. Verder moet ook nog de sfeerlichten verhangen worden. NLdoet maakt het dus mogelijk dat dit soort reparaties doormiddel van hulp van vrijwilligers gerealiseerd kunnen worden.

Vrijwilligers zijn het kloppend hard van vele sociale initiatieven, laat het Oranje Fonds op hun site weten. Daarom willen zij met NLdoet laten zien hoe belangrijk burgers voor de samenleving zijn. Jolien van Everdingen, voorzitter van de Tennisvereniging Breekpunt, legt uit waarom Tennisvereniging Breekpunt, net zoals vorig jaar, weer meedoet. “Door mee te doen met de actie van NLdoet krijg je een bepaalde subsidie om dingen aan te schaffen. Zo krijg je een bijdrage om een lunch te verzorgen, maar ook een bijdrage voor dingen die gerepareerd moeten worden”. Breekpunt had een hele andere datum in gedachte voor de jaarlijkse klus dag, vertelt van Everdingen. “Eigenlijk wilde we twee weken later gaan klussen, maar toen zag iemand dat de NLdoet dag er aankwam en dat we hiervoor een kleine bijdrage konden ontvangen, vandaar dat we de klus dag hebben vervroegd”. Voor Breekpunt levert het dus een kleine bijdragen en mankracht op. “Normaal gesproken helpen op de jaarlijkse klus dag de leden mee, maar door deze actie heb je de kans dat er nog meer mensen zijn die willen helpen. Zo hebben wij voor zaterdag drie Syrische vluchtelingen die komen helpen klussen. Deze hulp is mooi, want zo raken de Syriërs iets meer betrokken bij de Nederlanders die in de buurt wonen. Ze krijgen contact en ze zijn zinvol bezig”, vertelt van Everdingen. Het is niet de eerste keer dat de tennisvereniging meedoet aan NLdoet. Twee jaar geleden ging het niet door wegens de coronapandemie, maar in 2021 deed Breekpunt wel mee met de nationale vrijwilligersdag. Verder verwacht van Everdingen door deze dag niet extra leden te werven. “Nee, ik verwacht geen extra leden, maar daar gaat het ook helemaal niet om”.

Barbara Cornelissen is lid van de tennisvereniging en gaat helpen als vrijwilliger. “Ik doe mee, omdat ik vind dat je, als je lid bent van een vereniging, niet kan verwachten dat andere mensen alles doen en zo kan ik toch een mooie bijdrage leveren. Ook bevorderd, het af en toe helpen als vrijwilliger, de sfeer”. Verder vindt Cornelissen het mooi dat zij door deze dag nieuwe mensen kan leren kennen, waarmee zij dan de volgende keer op de baan een balletje kan slaan. “Je merkt dat mensen die nog niet zo betrokken zijn bij de club door zo een dag nieuwe mensen leren kennen en het vaak gezellig hebben. Dit maakt de sfeer binnen de club alleen maar beter”.

Over de auteur

Freek Verelzen

Ik ben Freek Verelzen, Ik ben student op de school van journalistiek. Verder woon ik al heel mijn leven in Den Haag. Mijn doel is om actueel nieuws uit Den Haag te maken. Ook wil ik alle kanten van het nieuws benaderen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *