Suppen door de Binckhorst, dat kan op het The Hague Paddle Fest

Suppen door de Binckhorst, dat kan op het The Hague Paddle Fest

Beeld: Senna Jansen

Op het The Hague Paddle Fest in het weekend van 20, 21 en 22 mei gingen ongeveer 60 deelnemers razendsnel met hun sup en peddels door de wateren van Den Haag. Van de Benelux top van mannen en vrouwen tot de jeugd, iedereen mocht meedoen aan deze sup wedstrijd. Het weekend was een groot succes, krijg een impressie en bekijk de videoreportage hier beneden.

Ook Patrick van Eldert was aanwezig op het The Hague Paddle Fest. Om geld op te halen voor PTSS supt Patrick van Eldert 220 kilometer door Nederland. In september start hij zijn 5 daagse challenge waarbij hij door 11 steden zal suppen.

PTSS is een posttraumatische stoornis, die veel veteranen en hulpverleners overhouden aan hun werk. Stichting Surfivor helpt deze mensen door gratis surftherapie aan te bieden. ‘’Vanuit deze basis leren de deelnemers stress en angst los te laten en beter om te gaan met prikkels en vermoeidheid. Hiermee wordt hun zelfvertrouwen versterkt en kunnen ze weer beter omgaan met de sociale interacties in onze maatschappij’’, aldus Stichting Surfivor. Echter omdat zij deze hersteltherapie gratis aanbieden, hebben zij geld nodig van derden, zoals donaties en sponsoren. De therapie wordt gratis aangeboden, omdat deze voor iedereen die ermee kampt makkelijk te bereiken moet kunnen zijn. Veel slachtoffers van de stoornis vinden het namelijk al moeilijk om de stap te zetten en hulp te zoeken.

Patrick wil graag iets betekenen voor de stichting, hij is zelf oud marinier en heeft ook PTSS gehad. Nadat hij terugkwam van zijn uitzending merkte hij dat hij veel moet was, geen inspiratie en fut had om activiteiten te ondernemen. Hij begon slecht voor zichzelf te zorgen en had continue stress. ‘Van paniekaanvallen tot aan zware herbelevingen, mijn kwaliteit van leven ging drastisch achteruit’. Binnen de Defensie werd hij niet goed genoeg geholpen, daardoor is hij buiten Defensie naar hulp gaan zoeken, al snel bleek het om PTSS te gaan. Al vanaf 2012 is Patrick bezig te herstellen van de stoornis, dit gaat stapje voor stapje. Echter in 2021 kreeg hij een dip, uit wanhoop heeft is hij nog één keer het internet gaan afstruinen, in de hoop nog een oplossing te vinden. Met succes vindt hij de organisatie Stichting Surfivor. ‘Voor het eerst in jaren kon ik aan niets anders denken dan de zee, het moment waarin ik mij bevond en de zon op mijn gezicht’.

Patrick weet dus als geen ander dat je er wat aan kan doen én dat het ook daadwerkelijk te genezen is. Hij heeft zijn therapie afgelopen zomer afgerond, maar is nog lang niet klaar met suppen. Hij staat nu met zijn stand op allerlei surf -en supevenementen om aandacht te vragen voor zijn Sup 11- City Tour. In deze ‘Ultimate Challenge’ zoals Patrick het zelf noemt, legt hij de Elfstedentocht. Deze toch is   van schaatsen, maar Patrick gaat deze afleggen op zijn supboard. Hiervoor heeft hij sponsoren die hem helpen geld op te halen. ‘’Hoe meer donaties hoe beter en hoe meer mensen ervan weten, des te meer mensen bereidt zijn om te doneren en te helpen’’. Aldus Patrick van Eldert. Naast dat hij met zijn stand op de evenementen en wedstrijden staat, doet hij ook graag mee met de wedstrijden.

Over de auteur

Senna Jansen

Hi! Ik ben Senna Jansen, ik ben 18 jaar oud en ik ben eerstejaars student aan de School voor Journalistiek. Ik ben geboren en getogen in Den Haag en ik weet dan ook veel over deze turbulente stad. Ik ben geïnteresseerd in vele diverse onderwerpen. Van muziek, film en tv tot misdaad en politiek, ik heb zin om hier meer over te weten te komen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.