Excelsior Rotterdam door naar de Eredivisie

Excelsior Rotterdam door naar de Eredivisie

In het Kyocera Stadion in Den Haag speelden de voetbalteams ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam voor een felbegeerde plek in de Eredivisie. De wedstrijd vond plaats op 29 mei 2021 in het thuisstadion van ADO Den Haag.

Voorafgaand aan de wedstrijd zat de sfeer er al goed in. Sinds de middag werd er al volop gefeest door de ADO Den Haag fans bij het stadion. Rond 17:30 begonnen de fans hun plaats te zoeken in het stadion. Enkele ADO Den Haag fans bleven buiten staan. ‘Ik heb helaas geen kaartje kunnen krijgen, maar ben er wel om straks de overwinning te vieren’. Het Kyocera stadion was voor deze wedstrijd binnen 2 uur volledig uitverkocht, dit was ook tevens de eerste keer sinds de coronapandemie dat het stadion weer uitverkocht was.

Tijdens de wedstrijd leek het voor ADO Den Haag voorspoedig te verlopen, zij stonden met 3-0 voor. Echter liep de Rotterdamse club Excelsior niet over zich heenlopen en knokte zij zichzelf terug met maar liefst drie goals, dit maakte een tussenstand van 3-3. Hierdoor werd de verlenging ingezet. In deze verlenging heeft Sascha Komljenovic ADO Den Haag weer een voorsprong gegeven, wat het 4-3 maakte. Dit was van korte duur, al snel maakte Redouan El Yaakoubi (Excelsior) er weer 4-4 van.

Na de officiële speeltijd van 90 minuten en een verlenging van 30 minuten staat het 4-4, wat er voor zorgt dat er strafschoppen genomen moeten worden. In de eerste én tweede serie strafschoppen ging het erg gelijk op, hierdoor duurde het ook lang. Beide teams hebben één keer gemist, tot de achttiende strafschop van ADO Den Haag. Jamal Amofa’s bal werd tegen gehouden door Van Gassel, de keeper van Excelsior Rotterdam. Dit was de bepalende strafschop die Excelsior Rotterdam terug heeft gebracht in de Eredivisie.

Na de laatste strafschop stonden de fans al snel op het veld met vuurwerk, ook in het uitvak liep het storm met ADO Den Haag supporters. De Mobiele Eenheid (ME) had de situatie vrij snel onder controle op het veld, echter hadden de supporters de confrontatie buiten het stadion voortgezet. Ook hierbij heeft de ME moeten ingrijpen, dit deden zij met zowel paarden als honden. Er zijn meerdere arrestaties verricht en acht politieagenten gewond geraakt op de avond.

Over de auteur

Meggy Leegstra

Hallo! Mijn naam is Meggy Leegstra en ben 21 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Rijswijk en ben vaak te vinden in Den Haag. Ik heb o.a. op school gezeten in Den Haag en heb City Host mogen zijn voor de mooie hofstad! Momenteel ben ik eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht, ik maak graag content over maken over onderwerpen als, muziek, theater, samenleving en cultuur. Mijn doel is om een keer een documentaire serie te maken over een van deze onderwerpen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *