Een stukje New York in Den Haag door Karens bagels

Een stukje New York in Den Haag door Karens bagels

In Den Haag aan de Korte Molenstraat mag na alle lockdowns eindelijk de lunchroom van Karen Ertrachter weer open. Karen komt uit New York en komt nu bagels bakken voor heel Den Haag via bezorging, catering, maar natuurlijk zijn haar bagels ook te proeven in haar eigen lunchroom.

Hoe ben je hier mee begonnen?
Ik ben een paar jaar terug samen met mijn man naar Nederland verhuisd, Rotterdam om precies te zijn. Ik begon met het maken van bagels, puur omdat ik het leuk vond en omdat ik ze miste uit New York. We leerden hier al snel nieuwe mensen kennen en maakten vrienden. Zij zeiden mij steeds dat ik iets moest doen met mijn bagels, maar ik vond dat een beetje overdreven. Over de weken heen begon ik het bakken steeds leuker te vinden en werd ik ook steeds beter. Oefening baart kunst, zoals ze dat hier in Nederland zeggen! Met het advies van mijn vrienden in mijn achterhoofd ben ik gaan nadenken en kijken wat de mogelijkheden waren, ik merkte dat ik heel enthousiast werd en besloot om het gewoon te gaan doen.

Hoe was het om de lunchroom te openen?
Het was een lange weg. Ik heb eerst een keuken geopend in Rotterdam, alleen voor bezorgen en afhalen. Daar ging het niet altijd even goed. De keuken opende midden in de coronaperiode, dat hielp niet mee. Daarnaast verkochten we veel te veel verschillende smaken, deze waren soms onmogelijk om allemaal te verkopen. Daar heb ik van geleerd. In de zomer van 2021 kreeg ik de kans om dit café over te nemen in het centrum van Den Haag! Ondanks de tegenslag van Rotterdam wilde ik Netherlands Bagels toch nog een kans geven, ik ben blij dat ik dat heb gedaan.

Was het moeilijk om zo’n nieuw concept aan Den Haag te introduceren? Hoe heb je dat aangepakt?
Ja, best wel. Ten eerste had ik financieel hulp nodig om mijn zaak te openen. Dit heb ik gekregen door een crowdfunding, dit was een groot succes. Veel Nederlandse en vooral Haagse bedrijven hebben mij heel erg geholpen en daar ben ik heel dankbaar voor! Verder biedt Den Haag heel veel en goede internationale keukens, maar een échte bagelzaak nog niet. Een echte Amerikaanse bagelzaak waar de bagels iedere ochtend nog vers worden gekookt en gebakken is echt uniek hier. Hierdoor geloofde ik echt in het concept en ben ik online op bijvoorbeeld Instagram reclame gaan proberen te maken. Een grote opening zat er helaas niet in vanwege corona.

Wat is er naast het Amerikaanse concept zo bijzonder aan uw zaak?
Mijn team bestaat uit mensen van over de hele wereld. Ik vind het leuk om mensen bij elkaar te brengen. Zo heb ik medewerkers uit Spanje, Polen en Hong Kong. Ik weet hoe moeilijk het is om in een nieuw en vreemd land een nieuw leven op te bouwen. Door hen een leuke werkplek aan te bieden hoop ik ze hiermee een beetje te helpen. Er komen veel studenten van hun leeftijd langs in de zaak, zo hebben ze al wat vrienden gemaakt in de stad. Verder zit mijn management in Las Vegas en Virginia. Een divers team, daar houd ik van!

Over de auteur

Meggy Leegstra

Hallo! Mijn naam is Meggy Leegstra en ben 21 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Rijswijk en ben vaak te vinden in Den Haag. Ik heb o.a. op school gezeten in Den Haag en heb City Host mogen zijn voor de mooie hofstad! Momenteel ben ik eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht, ik maak graag content over maken over onderwerpen als, muziek, theater, samenleving en cultuur. Mijn doel is om een keer een documentaire serie te maken over een van deze onderwerpen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *