Onbekende modeontwerpers krijgen mooi podium in de fashionweek in Den Haag

Onbekende modeontwerpers krijgen mooi podium in de fashionweek in Den Haag

DEN HAAG – Deze week van 26 september tot en met 2 oktober is er in het centrum van Den Haag opnieuw een fashionweek voor onbekende modeontwerpers, die daar hun kwaliteiten kunnen laten zien. Daarmee is het de vierde editie van de fashionweek

De fashionweek in Den Haag is sinds 2019 opgericht en nu start het vierde jaar dus alweer. Allan Vos, organisator en oprichter legt uit waarom ze de fashionweek organiseren: ‘De bedoeling ervan, is om het zichtbaar te maken van nieuw talent bij modeontwerpers en een plek te creëren waar zij connecties kunnen maken door hun talent te laten zien doormiddel van shows of exposities.’ Verder geeft Vos ook nog aan waarom ze de fashionweek hebben opgericht. ‘Er zijn enorm veel getalenteerde modeontwerpers in Nederland, maar die worden lang niet allemaal gezien want je hebt verschillende modeopleidingen en je hebt mensen die zelf hun mode labels oprichten.’ Het is dus heel breed. ‘Maar er zitten echt pareltjes tussen’, voegt Vos er nog aan toe. ‘Voor alleenstaande modeontwerpers is het ook enorm moeilijk is om zichzelf zichtbaar te maken. Zelf houden de modeontwerpers ook wel de sociale media bij om daar hun ontwerpen te kunnen laten zien, alleen dat heeft natuurlijk ook een beperkte grens met het bereiken van mensen.’  En daar wil de organisatie dus die modeontwerpers bij helpen zegt Vos. Daarbij geeft de organisatie gecombineerde shows. De reden daarvan is, wanneer mensen bij die shows komen kijken, dan zien zij gelijk drie verschillende modeontwerpers en niet maar één modeontwerper. Dat helpt voor hun zichtbaarheid, om sterker te worden en om door te groeien.

De fashionweek is niet voor commerciële doelen opgericht. Vos zegt daarover dat ze natuurlijk wel sponsors hebben waarmee zij samenwerken zodat het allemaal betaalbaar is om op te richten, alleen dat de organisatie geen commerciële ontwerpers heeft.

Op woensdagavond werd ook de film Cruella gedraaid. Waarom de organisatie voor de film heeft gekozen legt Vos uit. ‘Dat komt omdat Cruella één van de weinige films is die nog niet veel mensen hebben gezien en dat is de reden waarvoor we voor deze film hebben gekozen.’ Vos verwacht ook een uitgekochte zaal voor de woensdagavond. De organisatie heeft ook een samenwerking met de bioscoop Pathé, daar was de film dus ook te zien. Marijke Nevel heeft de film woensdagavond gezien en vertelt wat ze van de film vond. ‘Het was een hele leuke film. De filmlengte was lang, alleen je had het idee dat de tijd zo voorbij was. De film paste ook goed in het thema van de fashionweek omdat het allemaal met mode te maken heeft.’

Verder is er nog voor heel de week een etalage route te lopen waarbij ontwerpers hun creaties laten zien door heel de binnenstad van Den Haag. Ook kan je heel de week de historische route lopen, daar kan je zien hoe het shoppen er honderd jaar geleden uitzag.

Op zaterdag en zondag zijn er ook de modeshows. Daar laten vijftien ontwerpers al hun creaties zien via de catwalk.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *