De Maatjesgroep bestrijdt weer actief eenzaamheid onder jongeren met een beperking

De Maatjesgroep bestrijdt weer actief eenzaamheid onder jongeren met een beperking

Na maanden geen activiteiten te kunnen organiseren opent De Maatjesgroep weer zijn deuren. Deze organisatie zet zich in om eenzaamheid te bestrijden, en biedt jongeren met een beperking een maatje aan. Dit doen zij zodat deze groep mensen niet in sociaal isolement belandt. Afgelopen week hebben ze voor het eerst weer een activiteit georganiseerd.

Nadat corona uitbrak heeft de groep een paar maanden helemaal stilgestaan. Veel ouders vreesden namelijk voor de gezondheid van hun kinderen. Veel van de deelnemers behoren tot een risicogroep. Ze hebben bijvoorbeeld overgewicht of een zwak hart. In deze periode heeft De Maatjesgroep geprobeerd om online activiteiten te organiseren. ‘We hebben geskyped. Daarnaast kreeg ik van alle maatjes een filmpje toegestuurd van hun dagelijkse bezigheden. We hebben echt ons best gedaan om contact te houden,’ vertelt Trijntje Noske. 

Trijntje (27) werkt al 9 jaar als maatje in De Maatjesgroep. In de afgelopen 9 jaar heeft ze drie verschillende maatjes gehad; op het moment is ze maatjes met Mitch. Volgens Trijntje ervaarden veel buddy’s corona als een zware periode. ‘Ik krijg normaal dagelijks berichten van mijn maatjes, maar in die tijd kreeg ik geen tot nauwelijks berichten. Dit baarde mij best veel zorgen, want normaal laten zij veel van zich horen,’ zegt Trijntje. Ze is erg blij met het feit dat ze weer fysiek kunnen afspreken.‘Vanaf vorige week zijn de activiteiten weer echt van start gegaan.’ Trijntje ziet de toekomst van de groep zonnig en met enthousiasme tegemoet.

Hieronder kunt u het interview beluisteren met Cindy, zij heeft zich erg eenzaam gevoeld tijdens de corona lockdown.

Over de auteur

Nicolle Jaen Pabon

Nicolle is een jonge, ambitieuze journaliste met veel passie en karakter. Ze bezit een energieke en creatieve geest, die ze graag inzet voor haar werk. Ze schrijft graag over onderwerpen met een maatschappelijke thema.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *