Ratten verdelgen op een nieuwe manier

Ratten verdelgen op een nieuwe manier

In Den Haag worden er de laatste tijd door bewoners veel meer meldingen gemaakt dan eerdere jaren van overlast van ratten. Een bedrijf dat deze ongedierte bestrijdt is Anticimex. Ratten zijn vervelende ongedierte, ze kunnen namelijk veel ziektes meedragen en daar kunnen mensen last van hebben. 

 

Veel rattenbestrijders zeggen dat er niet meer ratten zijn bijgekomen, maar dat het aantal meldingen wel zijn toegenomen. Volgens rattenbestrijder Erik Smid is dit niet helemaal waar. Hij legt uit dat de ratten mee gaan in de groei van de bevolking. “Als de bevolking groeit, groeit ook het aantal ratten”. Hierdoor heeft de rattenbestrijding het drukker dan een aantal jaren geleden. Erik Smid legt uit hoe een bestrijding werkt. Anticimex, het bedrijf waar Smid werkt, gebruikt een uniek intelligent systeem waarmee ratten snel en pijnloos worden gedood en in het riool terecht komen. Er wordt geen gif gebruikt bij deze bestrijding. Doordat er geen gif gebruikt wordt, kunnen de ratten nog functioneren als voedsel voor andere dieren. In huis zijn ratten minder fijn. Ze laten namelijk een nare geur achter en bijten kabels door.

Over de auteur

Freek Verelzen

Ik ben Freek Verelzen, Ik ben student op de school van journalistiek. Verder woon ik al heel mijn leven in Den Haag. Mijn doel is om actueel nieuws uit Den Haag te maken. Ook wil ik alle kanten van het nieuws benaderen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *