Agressieve meeuwen zorgen voor vliegende vis

Agressieve meeuwen zorgen voor vliegende vis

Martin Buutveld voor zijn Haringkraam Buitenhof

De meeuwen van de binnenstad in Den Haag maken het de horeca eigenaars, met name Haringkraam Buitenhof,  niet gemakkelijk. De vogel die algemeen bekend is rond de kust en het binnenland poept niet alleen de boel onder, maar wordt ook nog eens steeds agressiever. Er wordt nu namelijk met regelmaat een harinkje gestolen op het Buitenhof.

De eigenaar van deze viskraam, Martin Buutveld, staat al sinds november 1984 op het Buitenhof. Martin geeft aan dat de overlast van de meeuwen steeds erger is geworden. Zo merkten hij en zijn werknemers dat er steeds vaker een stukje vis gestolen werd. Om de mensen erop te attenderen dat dit gebeuren kan, hebben ze in verschillende talen borden neergezet met ‘kijk uit voor de meeuwen’.

Op de vraag of Martin een oplossing weet tegen de overlast, heeft hij zeker wel een idee. Zo vertelt hij dat met het restaureren van het binnenhof er een schutting om de kraam heen gezet zal worden. “Dan ben ik er vast van plan om een groot net te spannen van de kraam naar de schutting” , vertelt Martin erbij met een stiekeme lach. Dit zodat de meeuwen er niet meer bij kunnen en de klanten rustig kunnen genieten van hun stukje vis. Ook zouden boetes voor het voeren van meeuwen kunnen helpen.

De gemeente Den Haag loopt met de oplossingen een beetje tegen een muur op; de zilvermeeuw is namelijk een beschermde diersoort. Op de site van gemeente Den Haag geven ze 6 tips om de meeuwenlast te beperken.

Onze audioverslaggeefster Anna Hilde Faber heeft een interview opgenomen met Martin Buutveld, u kunt hem hier beluisteren.

Over de auteur

Iris Bekker

Goeiedag, Ik ben Iris Bekker, ik ben 19 jaar en woon al heel mijn leven in Den Haag. Sinds begin september zit ik op de school voor journalistiek in Utrecht. Hierbij maken wij actueel nieuws uit Den Haag. Mijn doel is om het nieuws wat luchtiger en vrolijker te maken. Af en toe een lichter onderwerp zodat het leuk blijft voor iedereen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.