Wederom laten demonstranten zich horen tegen de coronapas

Wederom laten demonstranten zich horen tegen de coronapas

Scannen van QR-code

Afgelopen zaterdag was er opnieuw een demonstratie tegen de coronapas. Ongeveer duizend mensen verzamelden zich op het Malieveld in Den Haag, omdat zij het oneens zijn met deze maatregel.

Sinds 25 september heb je een QR-code nodig voor onder andere de horeca en de culturele sector. Deze code kan je krijgen in de coronacheck-app als je volledig gevaccineerd bent, een herstelbewijs hebt, of een negatieve testuitslag hebt die maximaal 24 uur oud is.

Door deze maatregel voelen veel mensen zich beperkt in hun vrijheid en gedwongen tot vaccinatie.  Eve Gainsford, een achttienjarig meisje uit Den Haag was ook aanwezig bij het protest tegen de coronapas: “Ik vond het al eng om me te laten vaccineren, want je weet niet precies wat er in zit. Nu voel ik me echt gedwongen tot vaccinatie, daardoor wil ik het eigenlijk al helemaal niet meer doen.”

De demonstranten liepen van het Malieveld, via de Hofvijfer, naar Plein 1813 en weer terug. Ook Thierry Baudet was aanwezig en hield een toespraak. Hij sprak over dat mensen zich buitengesloten voelen en riep iedereen op, ongeacht of je gevaccineerd bent of niet, om in verzet te komen.

Onze verslaggeefster Iris Bekker sprak verder met Eve over de coronapas. Het interview kunt u hier beluisteren.

Over de auteur

Hanna van Schouwenburg

Hallo, ik ben Hanna van Schouwenburg. Ik ben achttien jaar en kom uit Den Haag. Ik ben in september begonnen aan een opleiding journalistiek. Ik ben breed geïnteresseerd en breng u daarom graag gevarieerd nieuws.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *