De Carweide zorgt voor vergroening van de Binckhorst

De Carweide zorgt voor vergroening van de Binckhorst

Op de Binckhorst is een nieuwe buitenplaats geopend op de Karwei kavel, genaamd de Carweide. Dit is een onderdeel van het project Bincks Groen van het bedrijf I’M BINCK.

Het doel van Bincks Groen is vergroening van het bedrijventerrein de Binckhorst, de Carweide wordt hierbij de verzamelplaats. Op 15 september is deze samenwerking van het bedrijf met de gemeente Den Haag en projectleiders officiëel geopend. Omdat dit stuk grond eigendom is van de gemeente, moet de vergroening helaas plaatsvinden naast verplichte parkeerplaatsen op het terrein.

I’M BINCK wil het gebied groener maken door middel van het verplanten van bomen en het verschonen van de grond. Ook wordt bewoners een stem gegeven bij het ontwikkelen van plannen én zij willen hier scholieren bij betrekken. Vrijwilliger Helen Land heeft hier aan meegedragen.

Volgens Helen worden scholieren hier onder andere bij betrokken door de bouw van tuinbakken, oftewel Binckbakken. Dit worden eigenlijk een soort bouwpakketten, toegankelijk voor kinderen en zij zullen een grote rol spelen bij de vergroening. Deze Binckbakken zullen een reizend bestaan leiden en verschillende versteende plekken op de Binckhorst voorzien van wat groen.

Om nog wat meer op het belang van de wijk in te gaan heeft onze audio redacteur Yasmine gesproken met de oprichter van I’M BINCK, Sabrina Lindemann, beluister de audio hier.

Over de auteur

Senna Jansen

Hi! Ik ben Senna Jansen, ik ben 18 jaar oud en ik ben eerstejaars student aan de School voor Journalistiek. Ik ben geboren en getogen in Den Haag en ik weet dan ook veel over deze turbulente stad. Ik ben geïnteresseerd in vele diverse onderwerpen. Van muziek, film en tv tot misdaad en politiek, ik heb zin om hier meer over te weten te komen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.