Deelscooters zorgen voor overlast in Den Haag

Deelscooters zorgen voor overlast in Den Haag

Sinds 2019 zijn de deelscooters niet meer weg te denken uit het Haagse straatbeeld. Maar zijn de scooters wel zo handig? Veel mensen klagen over de parkeeropties van de voertuigen.

Er komen veel klachten binnen over de deelscooters. ‘De meeste klachten gaan over asociaal geparkeerde scooters’, aldus de klantenservice van Felyx, een van de grote organisaties die de deelscooters verhuurd in onder andere Den Haag.

Zij beweren dat de parkeerzones die zijn uitgekozen, goedgekeurd zijn door de gemeente. Helaas kan die zone ook bij jou voor de deur zijn, echter hanteert Felyx wel een aantal regels. Zo mag je bijvoorbeeld niet de scooter ‘asociaal’ parkeren. Dit houdt in, zoals vermeld op de website dat er niet geparkeerd mag worden midden op de stoep, waardoor het voetpad wordt geblokkeerd. Voetgangers, mindervaliden in rolstoelen en kinderwagens mogen er geen last van hebben.

Wie toch midden op de stoep parkeert, riskeert het krijgen van een boete van 50 euro. Dit heeft Felyx afgelopen maand aangekondigd. Om het ‘sociaal parkeren’ aan te moedigen worden er sinds kort beloningen uitgedeeld aan diegene die de scooter wel netjes parkeert. Een foto van de geparkeerde scooter en de omgeving kunnen je nu gratis rijminuten opleveren.

Over de auteur

Meggy Leegstra

Hallo! Mijn naam is Meggy Leegstra en ben 21 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Rijswijk en ben vaak te vinden in Den Haag. Ik heb o.a. op school gezeten in Den Haag en heb City Host mogen zijn voor de mooie hofstad! Momenteel ben ik eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht, ik maak graag content over maken over onderwerpen als, muziek, theater, samenleving en cultuur. Mijn doel is om een keer een documentaire serie te maken over een van deze onderwerpen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *