‘Nationale Kraanwaterdag 2021’ feestelijk ingeluid op basisschool ’t Palet

‘Nationale Kraanwaterdag 2021’ feestelijk ingeluid op basisschool ’t Palet

Dunea Watertappunt

Vorig jaar opende waterleidingbedrijf Dunea het watertappunt voor reizigers op Station Den Haag Hollands Spoor. Dit jaar, op Nationale Kraanwaterdag, komt Dunea terug naar Den Haag. Nu op een bijzondere nieuwe plek, namelijk op het schoolplein van basisschool ‘t Palet.

Afgelopen week is het watertappunt op het schoolplein van basisschool ’t Palet in Den Haag feestelijk geopend. De leerlingen werden bij aankomst op school ontvangen door burgemeester Jan van Zanen en Wim Drossaert, de directeur van Dunea.

Zoete drankjes over water

Uit onderzoek van Dunea blijkt dat 71% procent van de basisschoolleerlingen gemiddeld niet meer dan 2 glazen water per dag drinken. In plaats van water of thee, kiezen ze vaker zoete drankjes als limonade en frisdrank. Uit eerder onderzoek van het RIVM is gebleken dat kinderen ruim twee tot drie keer zoveel glazen gezoete drankjes drinken. Het nieuwe watertappunt zou hier verandering in moeten brengen.

Gratis kraanwater voor de hele stad

Er staan inmiddels al honderden gratis watertappunten door de stad verspreid. In samenwerking met GGD Haaglanden en Fonds 1818 is Dunea bezig om het aantal watertappunten uit te breiden, met name op schoolpleinen en bso’s om zo het waterdrinken onder kinderen populairder te maken.

Verslaggever Simon Pijlman spreekt met een docent van basisschool ‘t Palet in Den Haag over de opening van het watertappunt.

Over de auteur

Anna Hilde Faber

Anna Hilde Faber is een jonge, betrokken journalist met een passie voor maatschappelijke onderwerpen en binnenlandse politiek. Ze schrijft voor De Nieuwsooievaar over regionale onderwerpen in en rond Den Haag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.