Gemeente Den Haag laat zich hacken

Gemeente Den Haag laat zich hacken

foto gemaakt door Lisette van de Woestijne

Op maandag 27 september probeerde 206 internationale professionele en studentenhackers de gemeente te hacken. Dit gebeurde tijdens de 4e editie van de hackwedstrijd genaamd Hack The Hague. Georganiseerd door de gemeente Den Haag en cybersecuritybedrijf Cybersprint.

Tijdens dit evenement kregen de hackers de kans om de digitale infrastructuur van de gemeente op de proef te stellen. Om zo de digitale veiligheid van de gemeente te verbeteren. Een stap in het versterken van de cyberweerbaarheid en het voorkomen van toekomstige cyberaanvallen.

Thijs Bosschert all-round security en incident response professional is een van de hackers die samen met zijn team ‘’Bazen’’ meedeed aan Hack The Hague. “Ik vind het leuk dat de gemeente Den Haag zich zo openstelt en mensen uitnodigt om dit te doen”, zegt Bosschert. Daarnaast wonnen hij en zijn team de ‘Most Creative Hack’ en werden zij tweede bij de ‘Most Impactful Hack’.

Uit informatie van Cybersprint blijkt dat er naast de wedstrijd een programma in elkaar is gezet waar hackers, experts, leveranciers van de gemeente en andere relevante organisaties over verschillende cybersecurity-onderwerpen praten.

In het audiofragment vertelt Bas Oort van Revspace onder andere over de misvertanden die er zijn over hacken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *