‘Geen vuurwerkverbod voor Den Haag’

‘Geen vuurwerkverbod voor Den Haag’

Den Haag is niet van plan om deze jaarwisseling een vuurwerk verbod door te voeren. De Haagse burgermeester Van Zanen heeft dit besloten naar aanleiding van een onderzoek waarbij het resultaat was dat het aantal voor- en tegenstanders van het verbod gelijk waren. 

Volgens Jan van Zanen is een landelijk verbod op vuurwerk vele malen effectiever. Het verkopen en bezit van vuurwerk is nu namelijk met een stedelijk verbod nog toegestaan, wat het handhaven ervan lastig maakt 

Volgens Jerry Kanis, eigenaar van Vuurwerkspeciaalzaak Zuiderparklaan, is het een goed besluit van de burgermeester “nou dat vind ik een hele goede keuze, we hebben afgelopen jaren gezien hoeveel rellen er geweest zijn”. De onvrede en rellen zouden meer worden wanneer er een vuurwerkverbod komt.  

 

Vuurwerk vrije zones 

Den Haag heeft echter wel vuurwerkvrije zones, dit was het idee ook al tijdens de jaarwisseling van 2020-2021. Deze zones betreffen plekken als: (kinder) boerderijen, ziekenhuizen en dierenopvang locaties. Voor het bekijken van alle specifieke locaties kunt u de site Den Haag FM bezoeken. 

 

Eindelijk weer een vreugdevuur 

Voor de mensen die uitkijken naar de vreugdevuren ziet het er rooskleurig uit ook. De vergunning van Scheveningen laat nog een aantal dagen op zich wachten, hierna zullen hoogstwaarschijnlijk ook de wijken Laak en Escamp de vergunning voor het vreugdevuur krijgen.

  

Interview

Verslaggever Freek Verelzen interviewt Jerry Kanis over de afwezigheid van het vuurwerkverbod in Den Haag.

 

 

 

 

Over de auteur

1 reactie

  1. Thomas Korswagen

    nice

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.