Gemeente gaat strijd aan tegen zwerfafval

Gemeente gaat strijd aan tegen zwerfafval

De gemeente Den Haag zet de My Clean City app in tegen zwerfafval en overvolle vuilcontainers. De app zou de stad schoner en veiliger moeten maken.

Overvolle vuilcontainers zijn een groot probleem in de stad. Mensen kunnen hun afval niet kwijt, waardoor het al snel naast de container belandt. Simon van der Schee, woonachtig in Den Haag, heeft last van het overschot aan afval: ‘Mensen pleuren altijd hun zooi neer’. Hij is hier niet de enige in, ook Miriam van Deursen heeft last van de overvolle vuilcontainers: ‘Het is vervelend als ik mijn afval weg wil brengen en ik vervolgens bij uitpuilende containers aankom. Ik neem het dan weer mee, maar zit hierbij nog steeds met dat afval thuis’.

De gemeente Den Haag heeft hiervoor begin oktober de My Clean City app beschikbaar gesteld. Met deze app kan je een melding maken van zwerfafval of volle vuilcontainers. Vervolgens wordt er geprobeerd het probleem zo snel mogelijk op te lossen. De hoop is dat Den Haag schoner wordt en bewoners gewoon hun afval kwijt kunnen.

Verslaggeefster Iris Bekker sprak verder met Simon van der Schee over de problemen die het afval met zich mee brengt en de My Clean City app. Het interview kunt u hier luisteren.

Over de auteur

Hanna van Schouwenburg

Hallo, ik ben Hanna van Schouwenburg. Ik ben achttien jaar en kom uit Den Haag. Ik ben in september begonnen aan een opleiding journalistiek. Ik ben breed geïnteresseerd en breng u daarom graag gevarieerd nieuws.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.