Wandelend langs Haagse historische mediamomenten

Wandelend langs Haagse historische mediamomenten

Het Beeld en Geluid Den Haag heeft een mediastadswandeling gecreëerd. Door middel van QR-codes kunnen deelnemers langs allerlei belangrijke plekken waar opmerkelijke nieuwsmomenten plaatsvonden, in het centrum van Den Haag.

Sinds kort neemt de stadswandeling deelnemers binnen anderhalf uur mee naar 13 belangrijke plekken waar grote gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Van de grote brand in het koninklijk paleis Noordeinde tot aan de parade van Koningin Wilhelmina op het Malieveld. Met hun telefoon kunnen deelnemers de bijbehorende QR-codes scannen. Daarmee krijgen zij toegang tot de tekst en audio van dit historische moment.

Renée Smeets, medeoprichtster van de mediastadswandeling, geeft meer informatie over de wandeling: ‘’Je komt langs highlights die iedereen wel kent, als het Mauritshuis en het Binnenhof. Met de QR-code zie je dan een nieuwswaardige gebeurtenis die is vastgelegd door het Polygoonjournaal. Die Polygoonjournaals komen uit het archief van Beeld en Geluid Hilversum en die zie je dus terug.’’

Beluister hier het uitgebreide interview door audioredacteur Yasmine Abdelkader met Renée Smeets om nog meer te weten te komen over het doel van de mediastadswandeling.

Over de auteur

Senna Jansen

Hi! Ik ben Senna Jansen, ik ben 18 jaar oud en ik ben eerstejaars student aan de School voor Journalistiek. Ik ben geboren en getogen in Den Haag en ik weet dan ook veel over deze turbulente stad. Ik ben geïnteresseerd in vele diverse onderwerpen. Van muziek, film en tv tot misdaad en politiek, ik heb zin om hier meer over te weten te komen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.